LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sigurna vozačka dozvola

Učenici u Velikoj Gorici isprobali „pijane naočale” u automobilu, najspretniji osvojio besplatni vozački ispit

Cilj projekta bio je educirati mlade vozače o važnosti odgovornog ponašanja u prometu te ih upoznati s rizicima s kojima se susreću ne samo kao vozači nego i kao sudionici u prometu.

Cilj projekta bio je educirati mlade vozače o važnosti odgovornog ponašanja u prometu te ih upoznati s rizicima s kojima se susreću ne samo kao vozači nego i kao sudionici u prometu.

U petak, 4. listopada 2024. godine, u Gimnaziji Velika Gorica održan je preventivni prometni projekt pod nazivom Sigurna vozačka dozvola. Ta inicijativa, koja je provedena uz podršku Ravnateljstva policije i Autokluba Velika Gorica, okupila je učenike 4. h razreda te policijske službenike iz Službe prevencije i II. postaje prometne policije Zagreb.

Vozač autobusa uhvaćen pod utjecajem alkohola u Rijeci, trebao je prevoziti djecu na izlet


Cilj projekta bio je educirati mlade vozače o važnosti odgovornog ponašanja u prometu te ih upoznati s rizicima s kojima se susreću ne samo kao vozači nego i kao sudionici u prometu. Projekt je sufinanciran sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a aktivnosti su uključivale predavanje Mladi u prometu  mladi vozači. Tijekom predavanja, policijski službenici potaknuli su učenike na odgovorno sudjelovanje u prometu.

Policajac na A6 vozio u suprotnom smjeru pa se zabio u vozilo s dvoje mladih osoba


Nakon edukativnog dijela, održano je kviz-natjecanje pod nazivom Znanjem do vozačke dozvole i natjecanje na poligonu spretnosti, gdje su učenici koristili pijane naočale, koje simuliraju alkoholizirano stanje. Taj interaktivni pristup omogućio je učenicima da na praktičan način dožive potencijalne rizike u vožnji pod utjecajem alkohola.

Zagrebačka ekipa s Prava osvojila drugo mjesto na uglednom natjecanju u Pragu


Najbolji učenik, koji je pokazao najviše znanja i spretnosti, nagrađen je besplatnim osposobljavanjem za vozača B kategorije u autoškoli AK Velika Gorica.

IZVOR: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA
FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA