LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VRIJEDNA SURADNJA

Učenici Medicinske škole iz Rijeke u svojom obrazovanju steći će dvije diplome

Riječka škola će postati prva škola s digitalnim programom, međutim tu nije kraj – nakon pilot-faze projekt bi se trebao prošiti na sve hrvatske škole.

Riječka škola će postati prva škola s digitalnim programom, međutim tu nije kraj – nakon pilot-faze projekt bi se trebao prošiti na sve hrvatske škole.

U suradnji s Medicinskom školom Rijeka Dentalni laboratorij Matej Vidić pokreće projekt digitalne edukacije za učenike četvrtog razreda koji se obrazuju za zanimanje dentalni tehničar, piše Novi list.

 

Tako će riječki srednjoškolci prvi u Hrvatskoj svoje četverogodišnje obrazovanje završiti s još jednom diplomom jer je Vidić jedini licencirani Exocad trener u Hrvatskoj.

 

Program Exocad na kojem će se raditi je jedan od dva vodeća dentalna Cad softvera na svjetskom tržištu, a sadašnja verzija nosi naziv Rijeka. Nazivi se dodjeljuju po prijestolnicama kulture, a riječki učenici će se imati priliku upoznati s digitalnim načinom rada u dentalnoj tehnici


U predavanjima će sudjelovati djelatnici Vidićevog laboratorija, koji su također završili riječku medicinsku školu. Riječka škola će tako postati prva škola s digitalnim programom, međutim tu nije kraj – nakon pilot-faze projekt bi se trebao prošiti na sve hrvatske škole.

U ovoj školskoj godini ukupno će se održati osam predavanja, a učenicima će biti na raspolaganju i naša laboratorijska oprema. Intencija je iduće školske godine proširiti projekt i na druge škole, ali i povećati fond sati rada s učenicima, rekao je Mataj Vidić iz Dentalnog laboratorija za Novi list.

Tijekom ove školske godine učenici će se upoznati s Cad/Cam sustavom, izradom metalnih kapica i reduciranih kruna, indikacijama kontraindikacijama, kao i s prednostima i manama suvremenih materijala.

 

Također, učenici će steći znanja i o okluziji, izradi michigan udlage, analizi lica i osmijeha te digitalnom planiranju budućeg osmijeha te nizu drugih suvremenih metoda koje se koriste u tom laboratoriju.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA