LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VRIJEDNA AKCIJA

Učenici jedne bjelovarske osnovne škole prikupljali hranu i opremu za obližnji azil

Na koncu je prikupljeno 130 kilograma hrane i nešto opreme, a najbolji plakat imali su učenici 6.c razreda te su na kraju akcije u pratnji razrednice Dijane Pertunaj i psihologinje Romane Bićan posjetili azil.

Na koncu je prikupljeno 130 kilograma hrane i nešto opreme, a najbolji plakat imali su učenici 6.c razreda te su na kraju akcije u pratnji razrednice Dijane Pertunaj i psihologinje Romane Bićan posjetili azil.

Mjesec listopad u IV. osnovnoj školi Bjelovar nije prolazio uobičajenom rutinom. U školi se razgovaralo o mačkama, promatrale su se slike hrčaka, glave su bile pune životinja i sakupljala se pomoć u hrani i opremi za pse u Azilu Šapa, piše Bjelovar.live.

Djeca su ozbiljno shvatila svoj zadatak te svakodnevno donosili konzerve, dekice, povodce i ponosno pokazivali koji je njihov doprinos i što su odabrala.Velike vreće s hranom donosili roditelji, a razredi su izrađivali plakate o svojim ljubimcima pri čemu je najuspješniji razred imao sreću posjetiti azil i odnijeti prikupljenu pomoć.

Tijekom odmora djeca su posjećivala izložbu plakata, proučavala, analizirala čiji je plakat bolji i tko ima najviše šanse za pobjedu. Na koncu je prikupljeno 130 kilograma hrane i nešto opreme, a najbolji plakat imali su učenici 6.c razreda te su na kraju akcije u pratnji razrednice Dijane Pertunaj i psihologinje Romane Bićan posjetili azil.

Što nas je čekalo u azilu, teško je opisati riječima. Jesu li bila sretnija djeca ili psi nije se moglo razaznati. Hranjenje slasticama, skakanje, mahanje repova, zagrljaji, draganje, njuškanje, smijeh… proveli smo dva sata u igri, istovremeno i dajući i primajući puno. Djeca su iz prve ruke vidjela kako psi bez vlasnika žive i kako mogu pomoći te kako malo nježnosti i pažnje životinjama puno znači. Luna, Žuja, Roza…su nam svima ušle u srce. Svako od nas pronašao je barem jednog psa kojeg bi poveo kući, rekla je za Bjelovar.live psihologinja IV. osnovne škole Bjelovar Romana Bićan.

Azil su napustili bogatiji za jedno iskustvo i ponosni što smo pomogli. Također, djeca su sudjelovanjem u ovoj akciji dobila priliku spoznati odgovornost, predanost, brižnost, pokloniti pažnju i primiti naklonost pasa. Zaključno, dobila su priliku pomisiti da i sami mogu učiniti nešto kako bi, barem nakratko, svijet bio bolje mjesto
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA