LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tuga u Zoološkom

U Zoološkom vrtu u Zagrebu uginula mnogima omiljena životinja

Zagrebački Zoološki vrt potresla je nedavna smrt dviju životinja.

Zagrebački Zoološki vrt potresla je nedavna smrt dviju životinja.

Morska lavica Edith, koju u zagrebačkom Zoološkom vrtu svi rado promatraju, uginula je 10. srpnja, nažalost, vjerojatno upravo zbog ljudskog čina. U njezinu je želucu pronađena gumena zmija, a sluznica joj je bila prožeta točkastim krvarenja, erozijama i ulkusima, piše Telegram.

S obzirom na to da je obitelj morskih lavova u lipnju dobila mladunče Luce, timaritelji su morali ulagati ogromne napore da bi nju održali na životu jer ju više nije mogla othranjivati majka. S njom je stalno bio netko te su pazili da se istovremeno druži sa starijim bratom kako ne bi izgubila kontakt s obitelji. 

Nažalost, 22. srpnja mladunče je izgubilo bitku za život, pa je tako zagrebački ZOO ostao bez morske lavice Edith i mladunčeta Luce, tako da su iza njih ostali još partner Zagi i sin koji još nema ime.
– Othrana mladunčeta u prvim tjednima njegova života izuzetno je izazovna i često nije uspješna, no iako smo znali da statistika nije na našoj strani, dali smo sve od sebe i fizički i psihički. Smrt mladunčeta 22. srpnja uistinu nas je teško pogodila – rekao ravnatelj kako prenosi Telegram.
FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR