LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
KRIMINALNA DJELA U OKOLICI ZAGREBA

U Zaprešiću pronađene stabljike marihuane visoke 270 cm

Zasađene stabljike bile su namijenjene za daljnju preprodaju droga.

Zasađene stabljike bile su namijenjene za daljnju preprodaju droga.

Policijski službenici završili su istraživanje nad 38-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Sumnja se da su zasadili 43 sjemenke indijske konoplje u svrhu zlouporabe droga s ciljem daljnje preprodaje. Biljke su zaštićivali metalnom pletenom žicom visine jednog metra. 

Sumnja se da je 40 od 43 zasađene biljke bilo u visinama između 140 i 270 centimetara, a preostale tri manje stabljike su zasađene u plastičnim posudama. Policijski službenici oduzeli su novac koji je posjedovao 38-godišnjak i jednu plastičnu kutiju u kojoj se nalazila marihuana ukupne težine oko 4,32 grama. 

Podsjetimo, prema rezultatima europskog istraživanja o pušenju, pijenju alkohola i uzimanju droga među učenicima te stanja i trendova zlouporabe droga (2019.), marihuana je i dalje najčešće korištena ilegalna droga među učenicima u Hrvatskoj. Dapače, prema svim pokazateljima korištenja marihuane među adolescentima, Hrvatska je iznad prosjeka ESPAD (European school survey project on alcohol and other drugs) zemalja. Podaci pokazuju da je 21 % učenika u Hrvatskoj uzelo marihuanu barem jednom u životu. Čak 40% učenika u Hrvatskoj je izjavilo da im je marihuana prilično ili vrlo lako dostupna, a 2,8 % učenika u Hrvatskoj je marihuanu koristilo prvi put s 13 godina ili ranije. 
 
FOTO: PEXELS