LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Održana ekološka akcija

U Zagrebu najavljen volonterski projekt 72 sata bez kompromisa

Oko 40 volontera okupilo se na Medvednici na najavnom događaju koji je osmišljen kao ekološka volonterska akcija.

Oko 40 volontera okupilo se na Medvednici na najavnom događaju koji je osmišljen kao ekološka volonterska akcija.

Kako bi najavili ovogodišnji projekt u Zagrebu, u subotu 2. listopada, na Medvednici u organizaciji zagrebačkog SKAC-a Palme te šireg organizacijskog tima 72 sata bez kompromisa oko 40 volontera okupilo se na Medvednici na najavnom događaju koji je osmišljen kao ekološka volonterska akcija.

Volonteri su se na Medvednicu uputili radi osvješćivanja potreba u društvu i brige za okoliš, druženja volontera te dijeljenja iskustava i što bolje organizacije akcija za ovogodišnji projekt koji će se održati od 14. do 17. listopada pod geslom Zagrli srcem.

Ekološko-radna akcija prikupljanja otpada na području između RTV tornja i Hunjke bila je u fokusu najavnog događaja. Nekoliko je desetaka mladih krenulo planinarskim putovima s vrećama za smeće prikupljajući otpad, dok su ostali uređivali područje oko župnog doma Medvednica, pripremali stare stolce za recikliranje, brusili stara klecala te kuhali ručak. 

Prijave su volontera za ovogodišnji projekt u tijeku. Mladi od 15 do 35 godina ponovno imaju priliku beskompromisno volontirati na projektu 72 sata bez kompromisa u jednom od 15 gradova i jednoj općini.

Preostalo je svega desetak dana do početka projekta, a prijaviti se može pojedinac ili skupina na internetskoj stranici www.72sata.hr. Uključivanje u projekt prava je prilika za upoznavanje potreba onih s margina hrvatskog društva te za pružanje pomoći onima koji je zaista trebaju. Kroz niz socijalnih, radnih i ekoloških akcija kojima se u razdoblju od tri dana nastoji uljepšati ljudsko okruženje u svakom smislu, mladi će konkretnim djelima djelovati u lokalnoj zajednici.

FOTO: 72 SATA BEZ KOMPROMISA