LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internet prijevara

U Vinkovcima mladić prevaren preko društvene mreže, nasanjkali ga, a onda mu i prijetili

26-godišnjeg mladića nepoznati je počinitelj doveo u zabludu lažnim obećanjem o dobitku na igri na sreću, čime je ostao bez 1700 eura.

26-godišnjeg mladića nepoznati je počinitelj doveo u zabludu lažnim obećanjem o dobitku na igri na sreću, čime je ostao bez 1700 eura.

U Policijskoj postaji Vinkovci, 26-godišnjak je 16. rujna prijavio kako je postao žrtva prijevare na društvenoj mreži. Nepoznati počinitelj doveo ga je u zabludu lažnim obećanjem o dobitku u igri na sreću, nakon čega je mladić ostao bez značajnog iznosa novca.
 

Lažan dobitak u igri na sreću


Hrvatski sabor: Orešković ministru Šipiću poručila da je simbol uhljebljivanja i loša poruka za mlade u inozemstvu


Oštećeni je stupio u kontakt s počiniteljem, koji mu je preko društvene mreže rekao da je osvojio 3 tisuće eura. Kako bi preuzeo dobitak, od njega je zatraženo da kupi A-bonove i pošalje ih na e-mail adresu počinitelja, što je 26-godišnjak i učinio u nekoliko navrata. Međutim, nakon slanja bonova, novac nikada nije dobio, a ukupno je prevaren za 1700 eura.
 

Prijetnje preko društvenih mreža


Ovako su izgledali studentski izbori na sveučilištima ove godine. Gdje je izlaznost niska, a gdje najviša?


Nakon što je shvatio da je prevaren, nepoznati počinitelj nastavio je komunicirati s 26-godišnjakom, ali ovaj put prijetećim porukama. Oštećeni je prijavio prijetnje policiji, koja je pokrenula kriminalističko istraživanje kako bi otkrila identitet počinitelja.
 

Policija istražuje, kaznena prijava podnesena


Popularna društvena mreža suočena s tužbom zbog promicanja seksualne eksploatacije djece


Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem slučaja te će protiv nepoznatog počinitelja biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo prijevare. Osim toga, 26-godišnjak je upoznat s mogućnošću podnošenja privatne tužbe zbog prijetnji koje je primio.
IZVOR: MUP
FOTO: PEXELS