LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Marjanski đir – Stazom točnih odgovora"

U ugodnoj šetnji učite o marjanskim znamenitostima

Ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti i Danu zaštite prirode u Hrvatskoj, u Park šumi Marjan održat će se zabavno-edukativno događanje "Marjanski đir: Stazom točnih odgovora".

Ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti i Danu zaštite prirode u Hrvatskoj, u Park šumi Marjan održat će se zabavno-edukativno događanje "Marjanski đir: Stazom točnih odgovora".

Zabavno-edukativno događanje Marjanski đir: Stazom točnih odgovora održat će se u subotu 21. svibnja, na širem prostoru Park šume Marjan. Rješavajući zadatke te obilazeći kontrolne točke, sudionici će u ugodnoj šetnji učiti o marjanskim znamenitostima te biljnom i životinjskom svijetu. Sudjelovanje je besplatno, broj članova ekipe nije ograničen, ali je potrebna prijava. Prijavnica je dostupna na poveznici.

Prve ekipe startat će u 10 sati sa Zapadne obale, a od 11 sati na prostoru Dječjeg grada na Marjanu održavat će se zabavni program za djecu. Ekipa koja najbrže prođe stazu i riješi sve zadatke dobit će prigodni poklon.

Događanje organiziraju Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan i Info zona povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, koji se obilježavaju 22. svibnja, s namjerom osvještavanja javnosti o važnosti i potencijalima Marjana.

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. svibnja kao spomen na 22. svibnja 1992, datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti. Republika Hrvatska se 2003. godine pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode time što je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.

FOTO: INFO ZONA