LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija za srednjoškolce

U tijeku su prijave za besplatne filmske radionice

„Polaznici će učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma”, ističu iz Kino kluba Sisak.

„Polaznici će učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma”, ističu iz Kino kluba Sisak.

Kino klub Sisak organizira filmske radionice Korak do filma namijenjene učenicima srednjih škola. Održavat će se u njegovim prostorijama, na adresi Rimska 2, u razdoblju od studenoga, počevši 14. studenog, do prosinca.

– Polaznici će učiti osnove o filmu, pisanju scenarija, razradi ideje, osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka te na kraju kao rezultat snimiti dva filma. – ističu organizatori.

Voditelj je radionica Teo Vukšan, uz asistenciju voditelja projekta Matije Holjevca i projektne asistentice Laure Prpić koji će svoje znanje i vještine usmjeriti na izobrazbu mladih filmaša u kategorijama igranog i dokumentarnog filma, navode iz Kino kluba Sisak.

– Konačni produkt radionica, odnosno cilj je snimiti dva filma – igrani i dokumentarni. Filmovi će se prikazati na javnim promocijama u prostorijama Kino kluba Sisak, a i aplicirat će se na brojne filmske festivale, kako unutar tako i van Lijepe Naše. – napominju.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do 5. studenog, a vrše se na službenoj stranici Kluba gdje je moguće pronaći i dodatne informacije. Valja napomenuti da se osim srednjoškolaca prijaviti mogu i njihovi nastavnici kako bi u konačnici i sami pokrenuli filmske družine u svojim školama.  

– Sa željom da se u mladima već od samih početaka stvara ljubav i želja za stvaranjem filmova, ova radionica dat će im ono najbolje, od njihovih voditelja do produkata koji će nastati zajedničkim snagama. Grad Sisak i Hrvatski audiovizualni centar ponosni su pokrovitelji ovog projekta i svi zajedno željno očekujemo buduće filmaše s novim i kreativnim idejama koji će pridonijeti napretku domaće filmske industrije. – dodaju iz organizacije. 

FOTO: PIXABAY