LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tromjesečna edukacija

U tijeku prijave za „Malu školu Rock&Off novinarstva”; sudjelovanje je besplatno

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za besplatno sudjelovanje u „Maloj školi Rock&Off novinarstva.” Namijenjena je mladima u dobi između 15 i 25 godina, koji ne moraju nužno imati novinarskog iskustva.

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za besplatno sudjelovanje u „Maloj školi Rock&Off novinarstva.” Namijenjena je mladima u dobi između 15 i 25 godina, koji ne moraju nužno imati novinarskog iskustva.

Organizatori Rock&Off-a, godišnje glazbene nagrade, pripremaju sasvim novi projekt, ujedno prvi edukacijskog tipa. Riječ je o tromjesečnoj Maloj školi Rock&Off novinarstva koja će se u ciklusima provoditi od prosinca do veljače. 

Koncept nastave bazira se na upoznavanju s različitim formama glazbenog novinarstva (kritika, recenzija, intervju, vijest i kolumna) uz praktične zadatke koje mentori dodjeljuju polaznicima, mentoriranje sadržaja i predavanja gostiju. Mentori su iskusni glazbeni novinari: Aleksandar Dragaš, Hrvoje Horvat, Krešimir Blažević i Maja Trstenjak, a gosti predavači njihove kolege iz različitih tipova medija (televizija, radio, podcast, društvene mreže).

– Ideja je projekta ponuditi mladim novinarima i onima koji bi se htjeli baviti novinarstvom mogućnost suradnje s najkvalitetnijim mentorima iz svijeta glazbe, upoznavanje funkcioniranja samih medija, kontakte s glazbenicima te, kao finalni cilj, profiliranje najboljih među njima i stvaranje mogućnosti da svoj talent ili životni poziv pretvore u karijeru. – poručuju organizatori.

Prijaviti se mogu sve mlade osobe u dobi između 15 i 25 godina do 1. prosinca 2019. Ne moraju nužno imati novinarsko iskustvo, a njihova prijava treba sadržavati sljedeće: kontakt-podatke, životopis, recenziju albuma, koncerta ili autorski osvrt nekog glazbenog događaja (do 1500 znakova) ili, ako postoje, linkove na dosadašnje kritičke radove. Sve navedeno šalje se na e-mail adresu info@rockoff.hr s naznakom Mala škola Rock&Off novinarstva. 

Mala škola Rock&Off novinarstva besplatna je za sve prijavljene, a osim edukacije pruža im i niz pogodnosti. Sam edukacijski program provodit će Unison – Hrvatski glazbeni savez u partnerstvu s HDS-om, Tvornicom kulture, FPZG-om i Iskonom.

FOTO: PIXABAY