LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online natjecanje

U tijeku prijave na Green-Tech Hackathon; za najbolji projekt osigurano 50 tisuća kn

Do 22. siječnja 2021. otvorene su prijave za sudjelovanje na hackathonu na teme očuvanja planeta, bioraznolikosti, zelene tehnologije i održivog razvoja. Sudjelovati mogu svi zainteresirani iz Hrvatske, a najbolji će se projekt nagraditi s 50 tisuća kn.

Do 22. siječnja 2021. otvorene su prijave za sudjelovanje na hackathonu na teme očuvanja planeta, bioraznolikosti, zelene tehnologije i održivog razvoja. Sudjelovati mogu svi zainteresirani iz Hrvatske, a najbolji će se projekt nagraditi s 50 tisuća kn.

Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske, uz Fil Rouge Capital kao investicijskog partnera i Algebra LAB kao organizacijskog i savjetodavnog partnera, organizira Green-Tech Hackathon. Održat će se u online obliku 13. i 14. veljače. 

– Glavne su teme hackathona očuvanje planeta, bioraznolikost, zelene tehnologije, održivi razvoj, kao i sve druge teme pod zajedničkom krovnom temom green deala. Stručnjaci i mentori Algebra LAB-a stajat će na raspolaganju sudionicima hackathona kako bi im pomogli da svoje ideje pretvore u provedive i održive projekte, a žiri će na kraju ovog dvodnevnog druženja najperspektivniji projekt nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 50 000 kuna. – naveli su iz Algebra LAB-a. 

Britanski veleposlanik Andrew Dalgleish izjavio je:

– Green-Tech Hackathon pokrenuli smo kako bismo potaknuli, podržali i dali glas svima koji imaju izvrsna održiva rješenja koja će sačuvati naš lijepi planet, potaknuti rast i stvoriti radna mjesta u zelenoj tehnologiji i industriji. Mi, kao Veleposlanstvo, ali i UK, zalažemo se za zeleni rast. Ulaganje u zelena rješenja za stvaranje održivih radnih mjesta i suočavanje s izazovima koji su usko vezani uz klimatske promjene, smanjenje biološke raznolikosti te očuvanje javnog zdravlja ključno je. Zajednički napori potrebni su za očuvanje našeg planeta, ali i nas samih. Ovaj hackathon jedan je od načina razmjene znanja i izgradnje zajednice ljudi s istim ciljem.

Dr. sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a, naglasila je:

– Veseli nas što na ovom projektu, kao partner, možemo pružiti podršku Britanskom veleposlanstvu u provedbi hackathona čiji je fokus na temama koje su, i prije trenutačne pandemijske situacije, trebale biti u samom vrhu tema ključnih za daljnji održivi razvoj, a sada smatramo da će naglasak na njih biti još i veći. Kroz kasniji procesa savjetovanja i mentoriranja najboljih timova i projekata naši mentori mogu pružiti sjajnu podršku, a sudjelovati možete ih svih dijelova Hrvatske, bez dolaska u Zagreb. Svi mentori koji će stajati na raspolaganju sudionicima imaju dugogodišnja iskustva u podržavanju startup projekata kroz najdugovječniji akcelerator u zemlji. Posebno nam je drago što nam se kao jedan od mentora pridružuje i Matija Žulj, osnivač tvrtke Agrivi, koja uvelike predstavlja baš profil projekta koji se uklapa u green tech priču. Projekti i inicijative vezane uz očuvanje bioraznolikosti u narednom će periodu još više biti u fokusu u pozivima za financiranje projekata na nacionalnoj i višim razinama, što je dodatni poticaj onima sa zanimljivim idejama i projektima da se već danas uključe u razvoj takvih ideja. 

Prijave su otvorene do 22. siječnja 2021, ali organizatori pozivaju potencijalne sudionike da se prijave što prije jer će se prijave evaluirati kako stižu. Dodatne informacije o Green-Tech Hackathonu, kao i obrazac za prijavu, dostupne su na poveznici.
FOTO: PIXABAY