LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv Step Ri-ja

U tijeku prijave na COOPAthon, online-natjecanje u razvoju društveno korisnih ideja

Do 19. listopada u 12:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje na natjecanju COOPAthon koje organizira Step Ri, a koje će se u virtualnom okruženju održati od 23. do 25. listopada.

Do 19. listopada u 12:00 zaprimaju se prijave za sudjelovanje na natjecanju COOPAthon koje organizira Step Ri, a koje će se u virtualnom okruženju održati od 23. do 25. listopada.

U sklopu europskog projekta COOPower, STEP RI raspisao je javni poziv za sudjelovanje na COOPAthonu. Riječ je o virtualnom vikend-natjecanju, poput hackathona, čiji je cilj razvoj ideja koje adresiraju goruće društvene probleme poput siromaštva, ograničenog pristupa zdravstvu i obrazovanju, klimatskih promjena, ekoloških problema itd.

COOPAthon započinje u petak, 23. listopada, u 16:00. Tada će se sudionici podijeliti u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, očekuju ih virtualna predavanja za razvoj poduzetničkih vještina.

Događaj završava u nedjelju, 25. listopada, u 16:00 završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje, a pobjednički tim državnog natjecanja odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri.

Cijeli će se događaj odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online-alata kao što su Zoom i Slack. Bit će otvoren za javnost.

Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti individualno ili u timu, s idejom ili bez nje. Ako već imaju ideju, ona treba pripadati jednom od sljedećih područja: 1. svijet bez siromaštva, 2. zdravlje i blagostanje, 3. kvalitetno obrazovanje, 4. dostojanstven rad i ekonomski rast, 5. mir, pravda i snažne institucije.

Prijave su otvorene do 19. listopada u 12:00, a vrše se ispunjavanjem obrasca. Dodatne informacije o COOPower projektu, samom natječaju te prijavama nalaze se na poveznici.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poduzetnička je potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište. Svojim savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama želi hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupnima najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta. Samostalno i s partnerima u Hrvatskoj i Europi stvara i provodi projekte financirane sredstvima Europske unije, Sjedinjenih Američkih Država, hrvatskih nacionalnih i lokalnih programa te velikih hrvatskih tvrtki koje podupiru inovacije i poduzetništvo. 
FOTO: PIXABAY