LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrada „Vicko Andrić“

U tijeku natječaj za dodjelu nagrade za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine

Nagrada „Vicko Andrić“ dodjeljuje se u kategorijama godišnje nagrade, nagrade za životno djelo i nagrade za doprinos lokalnoj zajednici.

Nagrada „Vicko Andrić“ dodjeljuje se u kategorijama godišnje nagrade, nagrade za životno djelo i nagrade za doprinos lokalnoj zajednici.

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske objavilo je natječaj za dodjelu Nagrade Vicko Andrić za izvanredna postignuća u području zaštite kulturne baštine u 2023. godini. Nagrada Vicko Andrić dodjeljuje se u kategorijama godišnje nagrade, nagrade za životno djelo i nagrade za doprinos lokalnoj zajednici.

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima i pravnim osobama za njihov izvanredan doprinos u zaštiti kulturne baštine ostvaren tijekom 2023. godine. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima koji su svojim izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine obilježili vrijeme u kojem su djelovali. Njihov rad čini zaokruženu cjelinu, a njihova djela ostaju trajno dobro Republike Hrvatske. Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici dodjeljuje se pojedincima ili udrugama civilnoga društva za njihov doprinos lokalnoj zajednici na očuvanju ili promociji kulturne baštine.

Inovativni projekt dvojice studenta osvojio cijenjenu nagradu „Nikola Tesla – Genij za budućnost 2024.”



Priznanja se dodjeljuju za izvanredna postignuća u konzervatorsko-restauratorskim radovima na očuvanju kulturne baštine, istraživanju i dokumentiranju kulturnih dobara, razvoju konzervatorske i konzervatorsko-restauratorske struke i unaprjeđenju sustava zaštite kulturne baštine te očuvanju i obogaćenju ukupnog fundusa kulturne baštine Republike Hrvatske.

Dodijeljene godišnje nagrade i nagrade za životno djelo „Ivan Filipović”



Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnijeti građani, udruge građana, ustanove, trgovačka društva, tijela državne vlasti, tijela lokalne i regionalne samouprave, vjerske zajednice i druge fizičke i pravne osobe. Rok za podnošenje prijedloga je 28. lipnja 2024. godine, a podnose se na adresu Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Odbor „Nagrade Vicko Andrić“, Runjaninova 2, 10000, Zagreb.
IZVOR: MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA
FOTO: MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA