LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UMREŽAVANJE MLADIH

U Rovinju je uspješno održana Young Leaders Forum konferencija za 150 mladih lidera

Konferencija Young Leaders Forum pokazala se kao izvrsna platforma za sudionike da se uključe u diskusije koje potiču na razmišljanje, umreže s kolegama i stručnjacima te steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vodstvu.

Konferencija Young Leaders Forum pokazala se kao izvrsna platforma za sudionike da se uključe u diskusije koje potiču na razmišljanje, umreže s kolegama i stručnjacima te steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vodstvu.

Hrvatski ured za kreativnost i inovacije u suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj uz potporu vodećih svjetskih sponzora, organizirao je Young Leaders Forum, konferenciju koja je okupila oko 150 mladih, etabliranih lidera i onih koji to žele postati.

Trodnevna konferencija odvijala se na jedinstvenoj lokaciji u Hrvatskoj, otoku Sv. Katarina pored Rovinja, a održana je u duhu uspješne, dugogodišnje suradnje između Hrvatske i SAD-a. Konferencija je bila izuzetna prilika za sudionike da razviju svoje vještine vođenja, prošire svoje mreže poznanstava i steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vođenju. Osim toga, bila je osmišljena kako bi pomogla sudionicima u osobnom i profesionalnom razvoju kroz predavanja, interaktivne sesije i panel-rasprave, koje su vodili neki od najbistrijih umova ekonomije, gospodarstva, politike, kulture, sporta i poduzetništva.

Konferenciju su svojim govorom otvorili Rafik Mansour, visoki američki veleposlanik za kulturu i obrazovanje, i Karlo Kolesar, savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. Uslijedio je nadahnuti uvodni govor Petea Radovicha, višeg kreativnog direktora CBS Sportsa. Uzvanike je pratila i projekcija dokumentarnog filma Navalny te razgovor s producenticom filma i oskarovkom Diane Becker.

Završeno trijumfalno deseto izdanje Dana komunikacija


Drugi dan konferencije započeo je videopozivom s Chrisom Williamsom, osnivačem Lucille's Hospitality Group i Lucille's 1913, jednog od najboljih restorana u Houstonu. Uslijedila je tribina pod nazivom The Leadership Journey: Women Who Lead na kojoj su sudjelovale Ariana Vela, predsjednica Uprave AVELANT-a, Iva Hraste Sočo, intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i oskarovka Diane Becker, uz moderatoricu Vedranu Likan. Motivacijsko i inspirativno predavanje nakon održao je uspješni prof. dr. sc. Dragan Primorac. Podijelio je pregršt vlastitih životnih postignuća i kroz njih davao savjete kako se ne bojati sanjati veliko.

Panel-raspravu pod nazivom The State of the Economy vodila je Vedrana Pribičević, a eksperti iz područja ekonomije Sandra Švaljek, Zdravko Marić te Velibor Mačkić dali su svoje različite uvide u predviđanju gospodarskih kretanja te raspravljali o utjecaju ekonomskih izazova današnjice. Slijedilo je predavanje uglednog hrvatskog poslovnog savjetnika specijaliziranog za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje i društvene medije Krešimira Macana. Pete Radovic i drugi dan je stao na pozornicu vodivši razgovore s bivšim NBA-ovcem i prijateljem Damjanom Rudežom, te project direktorom Ultra Europe festivala, Alek El-Kazalom. Nakon zadnjeg Big Tech panela, koji je moderirao Saša Cvetojević, uz paneliste Brunu Bajeca, Auroru Volarević te Vedrana Bajera, uslijedio je Open Mic gdje je odabranih 10 sudionika imalo svojih pet minuta da predstave sebe i svoje projekte na kojima rade.

Počelo najveće izdanje Dana komunikacija


Treći dan Foruma bio je rezerviran za predavanje CEO SplitX-a Armanda Matijevića te panel-raspravu Future Cities na kojoj su sudjelovali Filip Zoričić, gradonačelnik Pule, Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke te Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka, a isti je moderirala Maruša Stamać.

Konferencija Young Leaders Forum se pokazala kao izvrsna platforma za sudionike da se uključe u diskusije koje potiču na razmišljanje, umreže s kolegama i stručnjacima te steknu vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u vodstvu. Sudionici i predavači su izrazili pozitivne dojmove, što ukazuje na iznimno uspješan pothvat samog koncepta i organizacije, a za one koji su propustili konferenciju, zapratite službenu web stranicu https://youngleaders.huki.hr/ za više informacija o nadolazećim događanjima.

Od izbora i uredničkih politika sve do PR-a i native oglašavanja na Danima komunikacija


FOTO: FOTO: MISLAV MESEK