LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionica

U Rijeci se ruše predrasude o LGBT osobama uz edukaciju o medijskom utjecaju

U Rijeci će se 27. rujna održati radionica o podizanju svijesti o LGBT osobama za novinare i druge koji se bave srodnim zanimanjima.

U Rijeci će se 27. rujna održati radionica o podizanju svijesti o LGBT osobama za novinare i druge koji se bave srodnim zanimanjima.

Sljedećeg petka, 27. rujna, od 10 do 13 sati na Sveučilišnom kampusu, Akvarij, razina -1, edukatorice Nataša Vajagić i Silvia Žufić Dujmović doprinijet će osvještavanju studenata novinara, novinara i novinarki te ostalih koji se bave nekim srodnim znanostima o medijskom izvještavanju. Riječ je o radionici s temom podizanja svijesti o fenomenu homofobije, transfobije i bifobije u medijima, a osobito o izravnoj ili neizravnoj (re)produkciji stereotipa i predrasuda o LGBT osobama.

Nemojte dopustiti da vam mediji oblikuju mišljenje ili utječu na njega, ali još važnije, nemojte vi biti ti koji će svojim radom u medijima doprinijeti razvoju i nastajanju predrasuda i stereotipa. Želite li raditi na razvoju i poboljšanju vlastite karijere, prijavite se na ovu edukaciju koja je radioničkog tipa i na kojoj će se obrađivati LGBT terminologija, predrasude i stereotipi, upotreba prikladnog jezika, govor mržnje/diskriminacija/zločin iz mržnje, osnovne smjernice u komunikaciji te primjeri dobre prakse.

Svi sudionici dobit će potvrdu o sudjelovanju na edukaciji, kao i Priručnik za medijsko izvještavanje o LGBT pitanjima. Nakon edukacije slijedi ručak i neformalno druženje. Više informacija pronađite ovdje.

FOTO: FLICKR