LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kruna 30-godišnjoj suradnji

U Rijeci je otvoren King Sejong Institut na kojem će se moći učiti korejski jezik i kultura

Institut će u Rijeci s radom početi u prvom tjednu listopada sa satovima osnova korejskog jezika i kulture te taekwondoa, tradicionalne korejske borilačke vještine. 

Institut će u Rijeci s radom početi u prvom tjednu listopada sa satovima osnova korejskog jezika i kulture te taekwondoa, tradicionalne korejske borilačke vještine. 

Tjedan na  Rektoratu Sveučilišta u Rijeci započeo je svečanim otvaranjem riječke podružnice južnokorejskog Instituta kralja Sedžonga. 

King Sejong Institute vodeći je brend instituta za učenje i poučavanje korejskog jezika u inozemstvu. S radom je započeo 2007. godine, a od lipnja 2022. postoje 244 podružnice u 84 zemlje diljem svijeta, s više od 81 tisućom polaznika.

Riječka podružnica Instituta pružat će integrirane i standardizirane informacije i usluge za učenje korejskog jezika te ponuditi pravi doživljaj raznolikosti korejske kulture. Predavači, izvorni govornici korejskog jezika, držat će nastavu prema standardiziranom nastavnom planu i programu, što će svim polaznicima uvelike olakšati učenje. Predviđeno trajanje tečaja je 10 do 12 tjedana, a Institut će u Rijeci s radom početi u prvom tjednu listopada sa satovima osnova korejskog jezika i kulture te taekwondoa, tradicionalne korejske borilačke vještine. 

Iznimna nam je čast što je na našem Sveučilištu osnovan Institut kralja Sedžonga i što se već više od 60 ljudi prijavilo na početni tečaj korejskog jezika i kulture, a što ukazuje na interes naših sugrađana za korejski jezik i kulturu, istaknula je u svojem obraćanju rektorica Prijić Samaržija.

Kako je istaknuo gradonačelnik grada Rijeke, Marko Filipović, ove godine 30 je godina od uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Republike Koreje, stoga je otvaranje King Sejong Instituta svojevrsna kruna toj suradnji.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA