LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
4 kategorije

U Hrvatskoj se traži najbolja inovacija za 2022. godinu

Prijaviti se mogu državljani Republike Hrvatske ili autorski timovi čiji su članovi državljani Republike Hrvatske, a dodjeljuje se u četiri različite kategorije.

Prijaviti se mogu državljani Republike Hrvatske ili autorski timovi čiji su članovi državljani Republike Hrvatske, a dodjeljuje se u četiri različite kategorije.

Hrvatska zajednica inovatora objavila je 15. svibnja 2023. godine Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade Inovacija godine za 2022. godinu.

Godišnja nagrada Inovacija godine dodjeljuje se za komercijaliziranu inovaciju, kao priznanje unaprjeđivanju i promicanju inovatorstva i inovativnog promišljanja u funkciji podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske.

Nagrada se može dodijeliti inovativnim pojedincima, državljanima Republike Hrvatske ili autorskim timovima čiji su članovi državljani Republike Hrvatske u 4 kategorije;

  1. Inovaciji inovatora pojedinca ili tima (fizičke osobe).
  2. Inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar malog gospodarskog subjekta (start-up).
  3. Inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar srednjeg ili velikog gospodarskog subjekta.
  4. Inovaciji inovatora pojedinca ili tima unutar javne ustanove (fakulteti, istraživačko razvojni instituti i sl.).

Prijedlog za dodjelu Nagrade mogu dati znanstvene i druge javne ustanove, udruge građana, te sve pravne i fizičke osobe.

Obrazac i životopis dostavljaju se elektronički na adresu uih@inovatorstvo.com ili poštom / osobnom dostavom u zatvorenoj omotnici, na adresu: Hrvatska zajednica inovatora, Dalmatinska 12, HR – 10000 Zagreb, s naznakom Prijava za godišnju nagradu Inovacija godine te naznakom za koju od četiriju kategorija se prijavljuje.

Rok za predaju prijedloga je 16. lipnja 2023. godine do 16 sati, bez obzira na način dostave.

Dobitnik Nagrade javno se objavljuje i proglašava na svečanosti dodjele krajem lipnja 2023. godine.

Podsjetimo, nagrada se prošle godine dodijeljivala u 2 kategorije; u kategoriji malog i srednjeg gospodarskog subjekta osvojili su Frane i Tomislav Pokrajčić iz tvrtka JEL-TOM d.o.o. za inovaciju Razbijač valova, dok je u kategoriji javnih ustanova osvojio prof. dr. sc. Mark Liker sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu za inovaciju Multikanalna baza podataka za analizu globalnih kinematskih uzoraka u govoru – KROKO.

FOTO: HRVATSKA ZAJEDNICA INOVATORA, PRESS