LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najveći zabavni park na Jadranskoj obali

U Biogradu započela gradnja hrvatskog Gardalanda

Otvorenje je predviđeno najkasnije u svibnju sljedeće godine, a troškovi izgradnje iznose 15 milijuna eura.

Otvorenje je predviđeno najkasnije u svibnju sljedeće godine, a troškovi izgradnje iznose 15 milijuna eura.

U srijedu, 13. travnja tvrtka Mirnovec Park, u vlasništvu Mirnovec Pirotehnike, u Biogradu je započela izgradnju najvećeg zabavnog parka na Jadranskoj obali. Park bi trebao biti otvoren najkasnije do svibnja iduće godine, a troškovi izgradnje iznose 15 milijuna eura. 

- Zabavni park imat će 25 atrakcija, a namijenjen je za tri kategorije posjetitelja: djecu, obitelji i tinejdžere. Podijelit ćemo ga u tri tematske cjeline: divlji zapad, stari gusarski grad te svemir. Nudit ćemo vožnje na raznim roller-coasterima, gradimo halu za elektroničke igre, amfiteatar, a velik naglasak stavit ćemo i na vatromete, odnosno razne spektakle s pirotehnikom i vatrom. U sklopu zabavnog parka bit će i svi popratni ugostiteljski sadržaji. - rekao je Franjo Koletić, direktor Mirnovec pirotehnike.

Koletić je još dodao da se ne radi o zabavnom parku koji će nuditi isključivo vodene atrakcije, nego će to biti prvi hrvatski zabavni park koji će podsjećati na talijanski Gardaland, odnosno na čuvene tematske parkove u floridskom Orlandu. 

Ukupna površina zabavnog parka iznosit će 45 645 čevtvornih metara, a vodene površine pokrivat će oko 2000 metara kvadratnih. Radovi su trebali krenuti prošle godine, ali ih je u tome spriječila birokracija. 

- Ovo je prvi projekt takve vrste kod nas i imali smo dosta problema s papirologijom. No, sada je sve to iza nas i počinjemo s gradnjom. Radovi bi trebali biti gotovi do sljedeće turističke sezone, možda već do sljedećeg Uskrsa. - tvrdi Koletić.

FOTO: KALELARGAINFO.HR