LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijedne nagrade

U arhitektonskom rješenju znanstvenog centra FERIT-a mogu sudjelovati studenti arhitekture

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera raspisalo je natječaj za idejno arhitektonsko rješenje znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva – ZICER. Rok predaje i zaprimanja natječajnih radova je utorak 17. studenog 2020. godine do 15 sati.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera raspisalo je natječaj za idejno arhitektonsko rješenje znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva – ZICER. Rok predaje i zaprimanja natječajnih radova je utorak 17. studenog 2020. godine do 15 sati.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera raspisalo je natječaj za izgradnju znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva – ZICER. Natječaj provodi Društvo arhitekata Osijeka, a određen je i nagradni fond u ukupnom iznosu od 320 000 kuna. Nešto više o njegovu dizajnu znat će se nakon roka za predaju idejnih rješenja, odnosno do 17. studenog 2020. godine.

Cilj je provedbe javnog natječaja prikupiti i dobiti najbolje idejno rješenje za realizaciju planiranoga projektnog programa za ZICER. Pravo sudjelovanja u svojstvu autora ima jedna ili više stručnih fizičkih osoba. Sposobnost natjecatelja je zadovoljena kada je barem jedan od autora natječajnog rada ovlašteni arhitekt, a ostali autori mogu biti ovlašteni arhitekti, ovlašteni arhitekti urbanisti, dipl. ing. arh., mag. ing. arch. ili studenti arhitekture. Natjecatelj može, kako je opisano u Natječaju, za izradu natječajnog rada angažirati i druge stručnjake specijaliste u pojedinom području (suradnike), ali se oni ne smatraju autorima natječajnog rada.

Znanstveni centar djelovat će u sklopu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, a služit će za provedbu istraživanja utemeljenih na potrebama gospodarstva u područjima naprednih tehnologija. Na taj će se način studentima pružiti da, od samog početka studiranja, djeluju unutar svoje struke. 

– Znanstvena infrastruktura ZICER-a iskoristit će se i za unapređenje kvalitete studija, posebno diplomskih i poslijediplomskih, pri čemu će studenti imati pristup vrhunskoj opremi i najnovijim znanstvenim spoznajama. Prostori ZICER-a omogućit će uključivanje većeg broja studenata u znanstveno-istraživački rad, a kroz ovu i druge aktivnosti očekuje se uključivanje oko 800 korisnika ove kategorije. Važna aktivnost ZICER-a bit će i popularizacija znanosti u području elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija s aktivnostima posebno usmjerenim prema učenicima srednjih i osnovnih škola. Infrastruktura ZICER-a, a posebno za to osmišljen STEM laboratorij i Laboratorij za napredene metode poučavanja elektrotehnike omogućit će da do 90 učenika srednjih i osnovnih škola istovremeno koriste prostore i opremu ZICER-a. – stoji u Natječaju.

Više informacija o natječaju možete potražiti ovdje.

FOTO: PIXABAY