LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rezultati ankete

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Rezultati ankete EduCentra pokazali su da čak 77% ispitanika razmišlja o prekvalifikaciji, i to ponajprije zbog želje za pronalaskom (boljeg) zaposlenja.

Rezultati ankete EduCentra pokazali su da čak 77% ispitanika razmišlja o prekvalifikaciji, i to ponajprije zbog želje za pronalaskom (boljeg) zaposlenja.

Portal EduCentar proveo je anketu na temu prekvalifikacije. Sudjelovalo je više od 1100 ispitanika.

Rezultati su pokazali da čak 77% ispitanika razmišlja o prekvalifikaciji, i to ponajprije zbog želje za pronalaskom (boljeg) zaposlenja.

– Uglavnom maštamo o doškolovavanju za zanimanja iz područja informacijskih tehnologija, a visoko kotiraju i prekvalifikacije za sljedeće profesije: farmaceutski tehničari, medicinske sestre, fizioterapeuti, knjigovođe, dentalni asistenti, frizeri i kozmetičari. – javlja EduCentar.

Manji dio ispitanika (5%) već se prekvalificirao.

– Kao najčešće razloge prekvalifikacije ispitanici također navode mogućnost lakšeg i boljeg zaposlenja, ali i to što su završili formalno školovanje u području koje ih ne interesira te su odlučili slijediti svoje snove. – navodi EduCentar.

Petina anketiranih (18%) uopće ne razmišlja o prekvalifikaciji. U prvom redu razlog je nemogućnost financiranja takve edukacije, ali i zato što su se formalnim obrazovanjem već školovali za ono čime se žele baviti.

– S druge strane, dio ispitanika uopće ne vidi svrhu prekvalifikacije kada već na formalnoj razini postoje školovanja za sva zanimanja. – napominju s portala.

FOTO: PIXABAY