LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv STEP RI-ja

Traži se četvero mladih novinara za promociju društvenog poduzetništva; očekuje ih ljeto u Velikoj Britaniji

STEP RI raspisao je javni poziv za mlade novinare koji žele doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama. Rok je za prijavu ponedjeljak, 20. srpnja 2020.

STEP RI raspisao je javni poziv za mlade novinare koji žele doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama. Rok je za prijavu ponedjeljak, 20. srpnja 2020.

STEP RI raspisao je javni poziv za mlade novinare koji će biti uključeni u diseminaciju aktivnosti COOPowera, europskog projekta koji je usmjeren na rješavanje problema nezaposlenosti mladih kroz promicanje ideja i aktivnosti društvenog poduzetništva i zadrugarstva kao održivih alternativa za zapošljavanje. Projekt se provodi u Cipru, Grčkoj i Hrvatskoj.

Traži se četvero talentiranih mladih ljudi iz Hrvatske u dobi od 18 do 30 godina koji se bave novinarstvom, žele doprinijeti pozitivnim društvenim promjenama te imaju izražen imaju interes za kreativne ili poduzetničke pristupe rješavanju društvenih pitanja. Očekuje ih online trening s fokusom na odgovorno novinarstvo koji će održati predstavnici časopisa koji se bavi društvenim poduzetništvom – Pioneer Post.  Na tom online specifičnom treningu polaznici će se upoznati s projektom COOPower, kao i s pojmom društvene ekonomije, naučit će uloge zadruga te kreativnih i društvenih poduzeća. Upoznavat će se i s konceptom odgovornog novinarstva, kako provesti intervju i, naravno, kako izvući ono najvažnije iz neke priče i napisati najbolju verziju vijesti.

Izabrani mladi sudjelovat će na sastancima uredništva kao i kreirati članke, videozapise, podcaste, fotopriče i druge sadržaje u različitim medijima, Pioneer Postu, kanalima British Councila, kao i kanalima ostalih projektnih partnera. Ovaj projekt velika je prilika za prepoznavanje priča i ideja koje potiču pozitivne društvene promjene te kako ih medijski prezentirati. Također, pet sretnika nakon online treninga sudjelovat će u studijskoj posjeti Velikoj Britaniji na ljeto 2021. na kojem će biti uključeni u razvoj i objavljivanje priča, promicati inovativne, zajedničke odgovore na lokalne i globalne izazove te ostale inicijative koje potiču izgradnju kreativnih i uključivih gospodarstava.

Rok je za prijavu ponedjeljak, 20. srpnja 2020. Kriteriji su sljedeći: kandidati moraju imati između 18 i 30 godina, biti državljani RH, tečno poznavati engleski jezik u govoru i pismu (intervju će se provesti na engleskom jeziku), biti spretni i kreativni u korištenju društvenih mreža, imati osiguran pristup internetu i opremi potrebnoj za pisanje članaka, stvaranje videoreportaža, fotoreportaža, podcasta i drugog digitalnog sadržaja te moći putovati u Veliku Britaniju u srpnju 2021. Uz sve navedeno poželjni kriteriji su prethodna obuka i iskustvo u novinarstvu i komunikaciji te objavljeni članci, blogovi, podcasti, radijske reportaže ili videozapisi i drugi oblici medijskog izvještavanja.

Više detalja o javnom pozivu možete pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY