LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna organizacija

Tradicionalna Večer Marijinih obroka održana u hotelu Esplanade

Na ovogodišnjoj Večeri prikupljeno je donacija za 72 djece koja će primati Marijine obroke cijele školske godine.

Na ovogodišnjoj Večeri prikupljeno je donacija za 72 djece koja će primati Marijine obroke cijele školske godine.

Prije dva dana održana je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade tradicionalna Večer Marijinih obroka.

 

Ovaj događaj obogatili su klapa Angeluš te glazbenik i producent Vlaho Arbulić koji su svojim glazbenim talentima uljepšali Večer. Kroz Večer nas je vodila uvijek predana i spretna volonterka Marija Krakan, a pozdravni govor održala je suosnivačica Marijinih obroka Hrvatske Renata Planinić.

Nakon nje su u obliku kratkog intervjua dvoje volontera Marijinih obroka Katarina Zarinkijević i Ilija Lučić imali svjedočanstva o tome kako su se priključili Marijinim obrocima i u djelovanju iskoristili svoje talente. Na Večeri je proglašen zagrebački volonter godine u kategoriji 50+, gospodin Augustin Torbarina, koji je poručio svima, bez obzora na dob, da se trude. Djelovanje Marijinih obroka kroz zadnje dvije godine prikazano je maštovitim videouratkom volontera Ignacija Romera.

 

Ova je godina za Marijine obroke bila puna izazova. Budući da se obroci dijele djeci u školama, na mjestu njihova obrazovanja, izazov je počeo kada su se škole počele zatvarati. Zahvaljujući kreativnosti volontera i cijele organizacije, od osnivača Magnusa MacFarlane-Barrowa pa sve do zadnjeg djeteta i njihovih obitelji, uspjeli smo nastaviti s programom prehrane.

– U ovoj godini imali smo i mnogo razloga za slavlje. Dosegnut je broj čak od 2 058 099 gladne djece koja primaju obroke u školi. Taj broj se povećava sve više svakim danom. U svijetu je i dalje 59 milijuna gladne djece koja ne idu u školu. Dovoljne su samo 132 kune kako bi jedno gladno dijete primilo obrok svaki dan u školi tijekom cijele godine – ističu iz Marijinih obroka. 

Na ovogodišnjoj Večeri prikupljeno je donacija za 72 djece koja će primati Marijine obroke cijele školske godine.

 

U tijeku je i adventska kampanja Marijinih obroka. Ovoga adventa ne propustite božićni shopping u Marijinim obrocima gdje za donaciju možete dobiti hoodice, čaše, boce za vodu, kalendare, šalice, božićne čestitke, knjige našeg osnivača te ostale raznovrsne darove. Najbolji dio ovog humanitarnog božićnog shoppinga je što ćete time usrećiti ne samo vaše najmilije, nego i one kojima nitko nema što darovati. Marijini obroci vas pozivaju u svoje infocentre u Ilicu 29 (Zagreb) te u ulicu Petra Krešimira IV. br. 2. (Slavonski Brod) gdje svaki četvrtak, petak i subotu od 18 do 20 h možete navratiti na druženje, razgovor, kuhano vino, sok, kolače, kratke filmove, a ni smijeha neće nedostajati. Volonteri Marijinih obroka vas sve željno iščekuju.

FOTO: MARIJINI OBROCI