LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grand PRix

Toni Milun kandidat je za nagradu „Komunikatora godine”

Omiljeni profesor matematike i hrvatski najpoznatiji financijski vloger, dokazuje da se matematika i financije mogu komunicirati na jednostavan, pamtljiv i zabavan način.

Omiljeni profesor matematike i hrvatski najpoznatiji financijski vloger, dokazuje da se matematika i financije mogu komunicirati na jednostavan, pamtljiv i zabavan način.

Komunikator godine jedna je od posebnih nagrada Grand PRix- a Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Ona se dodjeluje osobi ili skupini koja se, iako joj komunikacija nije struka, u prethodnoj godini istaknula njezinom izvrsnošću.

Žiri Grand PRix-a HUOJ-a ističe da omiljeni profesor matematike i hrvatski najpoznatiji financijski vloger, Toni Milun, dokazuje da se složeni koncepti mogu komunicirati na jednostavan, pamtljiv i zabavan način te da se osobni brend temelji na stručnosti i discipliniranoj komunikaciji.
 

„Milun komunikacijama pristupa holistički i u 2023. godini bio je prisutan u svim komunikacijskim formatima - od vlastite internetske stranice i društvenih mreža preko TV emisija do događaja uživo. Pokazao je da zna prepoznati trenutak i pravodobno reagirati na aktualnosti iz financijske i ekonomske domene pa je gotovo nezamislivo da porezne izmjene, promjene bankarskih kamata i Svjetski dan štednje prođu bez njegova stava ili edukativnog vodiča za građane. Prošle je godine nastavio i svoju društveno odgovornu misiju podizanja financijske pismenosti u Hrvatskoj kroz četiri autorske konferencije u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, a lansirao je i besplatnu mobilnu aplikaciju s kreditnim i poreznim kalkulatorima za sve građane.“, kazao je Alan Bahorić, savjetnik za stratešku komunikaciju Hrvatske gospodarske komore i predsjednik žirija 17. Grand PRixa HUOJ-a.


Toni Milun je bio ugodno iznenađen kad je doznao za novu kandidaturu za Komunikatora godine. Smatra, naime, da ima predavačke, ali je sumnjao u svoje komunikacijske vještine.
 

„Ljudi kažu da imam umijeće stručne stvari objasniti na način da me prosječni gledatelj razumije. To mi je strast - proučiti neku materiju, razmisliti kako bih je ja objasnio i potom to i učiniti. Što se tiče javnih objava u medijima ili onih na društvenih mreža, nastojim dati što više korisnog sadržaja iz matematike i financijske pismenosti.”, rekao je Toni Milun, jedan od četiriju kandidata za Komunikatora 2023. godine.


Govoreći o svojem načinu komunikacije, otkrio je da je jedan od najvrjednijih komunikacijskih savjeta dobio još kao mali od svoje tete Jagode. Ukazala mu je na to da ne treba izravno reći sve što mu je na pameti, nego da treba pokušati razumjeti i drugu stranu. Toga se drži i danas.
 

„U današnje doba kad je agresivni populizam sve popularniji, ja i dalje cijenim lijepu riječ i razumijevanje. Osobno volim ljude koji su blagi u izražaju, kod kojih se vidi da istinski razumiju sugovornike. Mislim da su to najbitnije osobine za kvalitetnu javnu komunikaciju”, kazao je Milun.


Nagrada za Komunikatora godine bit će dodijeljena na svečanosti Grand PRixa u ponedjeljak 22. travnja 2024. godine u Ludoj kući u Zagrebu.
FOTO: HRVATSKA UDRUGA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU