LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ciklus predavanja "Moozgavci"

Tjedan zanimljivih predavanja mladih predavača u Info zoni

Od 4. do 9. travnja u Info zoni se održava ciklus predavanja "Moozgavci". Šest mladih predavača predstavit će šest različitih, zanimljivih tema.

Od 4. do 9. travnja u Info zoni se održava ciklus predavanja "Moozgavci". Šest mladih predavača predstavit će šest različitih, zanimljivih tema.

Ciklus predavanja Moozgavci održat će od 4. do 9. travnja u Info zoni. Mladi znanstvenici, istraživači i zanesenjaci predstavit će svoja područja interesa i istraživanja.

Ciklus u ponedjeljak u 19 sati otvara Marija Lozo, magistra sociologije, etnologije i antropologije te prvostupnica francuskog jezika i književnosti. Održat će predavanje koje obuhvaća povijesni pregled odnosa prema djeci s teškoćama u razvoju, kao i kulturološki zadane obrasce ponašanja prema drugačijim članovima društva.

U utorak, u 20 sati gostuje Pero Ugarković, urednik portala podvodni.hr, dugogodišnji autor tekstova morske i sportsko-ribolovne tematike te suradnik Instituta za oceanografiju i ribarstvo. Ponudit će odgovor na pitanja koji su morski organizmi najcjenjeniji i kako ih vrednujemo.

Moozgavce u srijedu, u 20 sati nastavlja Petra Valovičić, osnivačica i predsjednica udruge ANTROPOP, prvostupnica sociologije i etnologije, a uskoro i magistre kulturne baštine. Otvorit će raspravu kroz prikaz raznih primjera očuvanja, (ne)prepoznavanja i zaštite kulturne baštine.

Ivo Andrić, docent na Katedri za hidrologiju Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, predavanje će održati u četvrtak u 20 sati. Predstavit će rezultate novih hidroloških mjerenja Crvenog jezera i njihov značaj u pokušaju razumijevanja njegovog kompleksnog hidrološkog i hidrogeološkog režima.

U petak u 20 sati pričat će Nina Vigan, magistra etnologije i antropologije, ruskog jezika i književnosti. Tema njenog predavanja su  virdžine, žene koje su odabrale živjeti kao muškarci, ili su tako odgajane u patrijarhalnim zajednicama na području Crne Gore, Albanije i Srbije.

Ciklus Moozgavci zatvorit će u subotu, u 19 sati Tomislav Primorac, diplomirani računarni fizičar koji se trenutno bavi računalnim simulacijama tekućina, a tokom studija je poticao popularizaciju znanosti kroz studentska predavanja i izradu karikatura. Tomislav će odgovoriti na pitanja što uopće znači računarska fizika, kako nam numerika pomaže i kako je razvojem računala to područje uzelo zamaha, te će pokazati primjere koji slikovito objašnjavaju koncept simulacije.

FOTO: INFO ZONA