LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ANALIZA TROŠKOVA ŽIVOTA

Titula najskupljeg grada u Hrvatskoj pripala je jednom dalmatinskom gradu, ali nije Dubrovnik

Ovaj dalmatinski grad zauzeo je 141. mjesto, i to samo dva mjesta iza Ljubljane koja je poznata kao grad s većim standardom života.

Ovaj dalmatinski grad zauzeo je 141. mjesto, i to samo dva mjesta iza Ljubljane koja je poznata kao grad s većim standardom života.

Analiza troškova života u gradovima diljem svijeta za 2023. objavljena je na stranici Numbeo, a na listi su se našli i hrvatski gradovi. 

Prilikom rangiranja gradova vodili su se cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično, a kako bi dobili ukupan indeks troškova života, piše Poslovni.hr.

Prema njihovoj ljestvici, možda i neočekivano za brojne Hrvate, najskuplji grad za život u Hrvatskoj je Zadar. Ovaj dalmatinski grad zauzeo je 141. mjesto, i to samo dva mjesta iza Ljubljane koja je poznata kao grad s većim standardom života.

Na 145. mjestu se nalazi Dubrovnik, Zagreb je na 150. mjestu. Čak dvadesetak mjesta dalje smjestila se Rijeka na 172., Split na 173. te Osijek na 189. mjestu.

U regiji je najskuplja za život je Ljubljana, Beograd je na 186. mjestu, Sarajevo na 206., Podgorica na 211. a Skopje na 221. mjestu. S druge strane, najpovoljniji za život u regiji su Niš na 232. i Priština na 234. mjestu.

U Europi uvjerljivo vode švicarski gradovi, a cijeli popis gradova možete pronaći ovdje.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA