LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promicanje ženskih vještina vodstva

The Art of Feminine Leadership: Najveće rodne razlike vidljive su u mogućnosti napredovanja u karijeri

Uz inspirirajuća predavanja, na konferenciji The Art of Feminine Leadership predstavljeno je i istraživanje tvrtki Manpower Group i Assert International o analizi percepcije položaja žena na razini tržišta regije jugoistočne Europe.

Uz inspirirajuća predavanja, na konferenciji The Art of Feminine Leadership predstavljeno je i istraživanje tvrtki Manpower Group i Assert International o analizi percepcije položaja žena na razini tržišta regije jugoistočne Europe.

Treća konferencija The Art of Feminine Leadership ove godine održala se iznimno u online izdanju, a okupila je čak 20 domaćih i svjetskih lidera i liderica različitih zanimanja koji su s 400 zainteresiranih sudionika podijelili vlastita iskustva o vještinama vodstva i izazovima upravljanja u izvanrednim epidemiološkim okolnostima. 

Isto tako, naglasak je bio na važnosti intuicije i empatije, fleksibilnosti i transparentnosti, prihvaćanju ženstvenosti kao snage te ostvarivanju maksimalnog potencijala u poslovnom svijetu. U ovim su temama liderice na vlastitu primjeru pokazale pravu inspiraciju i podijelile korisne savjete za profesionalni i osobni razvoj. 

Uz inspirirajuća predavanja predstavljeno je i istraživanje tvrtki Manpower Group i Assert International o analizi percepcije položaja žena na razini tržišta regije jugoistočne Europe. Rezultati su, naime, pokazali, prisustvo najvećih rodnih razlika u pogledu mogućnosti napredovanja u karijeri koje su utvrđene u svim zemljama regije, no najizraženije su u Hrvatskoj. U okviru istraživanja žene su istaknule nedostatak uzora i mentora kao najveće zapreke, a upravo je to nužno kako bi se postiglo povećanje njihova broja na upravljačkim pozicijama. 

Naposljetku, održana je zanimljiva panel-rasprava u kojoj su sudjelovali Dejan Nemčić, poznat kao najbolji profesor geografije na svijetu, i Ivan Bartulović iz Hrvatskog Telekoma zajedno s uspješnim lidericama Mirjam Marasović Čurčić, Tinom Jurčević, Anom Butara i Ivom Topolovec. Uz moderatoricu Ivanu Conjar, dotaknuli su se pozitivnih strana upravljanja u krizi, ključnih karakteristika lidera kao bitnog uzora zaposlenicima i onog najvažnijeg – promjena metoda poučavanja i edukacije mladih kako bi se stvorili odgovarajući uvjeti za razvoj lidera budućnosti. 

Organizatorica konferencije, ujedno i osnivačica agencije i portala Shhhefica, Tanja Džido naglašava kako je cilj ovog događaja bio pokazati putokaz budućim lidericama, potaknuti promjenu na radnim mjestima te poboljšati poslovno okruženje u kojem će zaposlenici biti slobodni u izražavanju vlastitih vještina zato što su upravo oni temelj uspješnog poslovanja, a njihovi talenti pokretači inovacija i rasta tvrtki. 
FOTO: PR FOTO