LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
UVESELJAVAJU BORAVAK U BOLNICI

Tete i stričeki pričalice stižu u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, bit će dio stalne postave koja navlači osmijehe na lica

Volonteri svojim pričama najmlađima uveseljavaju boravak u bolnici te im omogućuju da barem na trenutak budu samo bezbrižna djeca.

Volonteri svojim pričama najmlađima uveseljavaju boravak u bolnici te im omogućuju da barem na trenutak budu samo bezbrižna djeca.

Tete i stričaki pričalice, kako se od milja nazivaju volonteri udruge Smiješak, od prošlog ponedjeljka posjećuju i male bolesnike u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Volonteri bolnice obilaze zahvaljući projektu „Laku noć, pričoljupci!“, a već su, možemo reći, neizostavni dio postave odjela za pedijatriju  KBC Sestara milosrdnica i DB Srebrnjak. Svojim pričama najmlađima uveseljavaju boravak u bolnici te im omogućuju da barem na trenutak budu samo bezbrižna djeca.

 – Iznimno nam je zadovoljstvo što smo uspjeli dogovoriti s Upravom Klinike za dječje bolesti Zagreb da naši volonteri unose radost i na tri odjela te dječje bolnice. To je ostvarenje ideje na kojoj se radilo nekoliko godina. Sve je bilo dogovoreno još 2020. godine, no pandemija je učinila svoje. Sada smo tu, djeca su nas odmah izvrsno prihvatila, ali i njihovi roditelji te medicinsko osoblje. I volonterima i malim prijateljima u bolnici mogućnost ovog druženja veliki je dar koji je stigao baš u pravo vrijeme, pred blagdane – istaknula je  predsjednica udruge Smiješak za sve Marijana Jergović.

Kako dodaje predsjednica Jergović, čarobni štapić nažalost nemaju, ali su svjesni toga da ljudi trebaju jedni druge te da jedan mali smiješak ponekad može otjerati veliku tamu.

Udruga će u siječnju organizirati novi edukacijski seminar koji je obavezan za sve volontere koji im se žele pridružiti.

FOTO: UDRUGA SMIJEŠAK ZA SVE