LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Gospiću

„Tesla Power of Lights”: svjetlosni spektakl i edukativni vlakić dio su proslave rođendana genija

Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost velikom izumitelju, elektrotehničaru i fizičaru u čast.

Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost velikom izumitelju, elektrotehničaru i fizičaru u čast.

Dana 10. srpnja Hrvatska i svijet obilježit će 163. obljetnicu rođenja jednog od najvećih svjetskih umova – Nikole Tesle. Njegov Gospić za taj dan priprema pravi spektakl!

Večer ususret njegovu rođendanu, u utorak, 9. svibnja, održat će se manifestacija naziva Tesla Power of Lights na glavnom gradskom trgu. S početkom u 21 sat spektakl svjetlosti pokazat će ne samo sve Tesline zasluge čovječanstvu već i omogućiti posjetiteljima da zamisle tu munjevitu noć davne 1856. godine kada je rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.

Slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar ostavio je veliki trag u čitavom svijetu, a u Gospiću će se potruditi da ove godine naprave najveću proslavu. Svi posjetitelji moći će vidjeti dugo pripreman spomenuti laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za ovu prigodu.

Svjetlosni ples izvest će i atraktivna plesna grupa Atomi. Bogat program uključuje i ples na svili na specijalno osvijetljenom trgu. 

Edukativni vlakić Putevima Nikole Tesle obilazit će i besplatno voziti tijekom dana po svim lokacijama u gradu koje su vezane uz život i rad svjetskog genija. Također, sve zgrade u kojima je živio ili radio bit će posebno osvijetljene.

Za dobru atmosferu u glazbenom dijelu večeri pobrinut će se bend Diktatori, a za vrijeme trajanja manifestacije građani će moći uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi.

FOTO: PIXABAY