LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Crna kronika

Teška prometna nesreća na autocesti A3: dvoje mladih poginulo, dijete teško ozlijeđeno

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnji vozač iz Novske udario u stražnji dio kamiona. Na licu mjesta smrtno je stradao vozač i 20-godišnja putnica.

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnji vozač iz Novske udario u stražnji dio kamiona. Na licu mjesta smrtno je stradao vozač i 20-godišnja putnica.

U petak, 31. svibnja, oko 15 sati, na sjevernoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, između čvorova Okučani i Novska, dogodila se teška prometna nesreća s tragičnim ishodom. U nesreći su dvije osobe smrtno stradale, dok je dijete zadobilo teške ozljede.

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnji vozač iz Novske, upravljajući automobilom s novogradiškim registracijama, udario u stražnji dio kamiona bosanskohercegovačkih oznaka koji se kretao ispred njega. Na licu mjesta smrtno su stradali vozač automobila i 20-godišnja putnica, oboje hrvatski državljani. Njihova tijela prevezena su u Opću bolnicu Sisak, gdje će se obaviti obdukcija, piše MUP.

Dvoje maloljetnika ozlijeđeno nakon udara u stup javne rasvjete na neregistriranom mopedu



Teško ozlijeđeno dijete, koje se također nalazilo u automobilu, odmah je prevezeno u bolnicu, gdje mu je pružena medicinska pomoć. Stanje djeteta je trenutno stabilno, no liječnici su i dalje na oprezu zbog težine ozljeda.

Tragična nesreća u Škotskoj: Utopilo se dvoje studenata nakon pada s vodopada


Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice iz Županijskog državnog odvjetništva u Sisku, uz asistenciju policijskih službenika Policijske uprave sisačko-moslavačke. Zbog ozbiljnosti nesreće, promet na sjevernoj kolničkoj traci bio je obustavljen od 15:20 do 17:30, a vozila su preusmjeravana na alternativne pravce.

Policija je najavila da će nakon dovršenog očevida i prikupljanja svih relevantnih podataka dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku. Uzroci nesreće i dalje se istražuju, no preliminarne informacije ukazuju na mogućnost nepažnje ili neprilagođene brzine vozača automobila.

Bivši dekan i suradnici oštetili Fakultet i državni proračun za 384.000 eura



Taj tragični događaj još je jedan podsjetnik na važnost oprezne i odgovorne vožnje, posebno na autocestama gdje su brzine veće, a posljedice nesreća često fatalne. Policija apelira na sve vozače da poštuju prometne propise i prilagode brzinu uvjetima na cesti kako bi se izbjegle takve tragične situacije.

IZVOR: POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO-MOSLAVAČKA
FOTO: MUP