LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obilježavanje 60 godina postojanja

Tehnički fakultet premijerno predstavlja novu komunikacijsku platformu

„Zbog novonastalih okolnosti obilježavanje 60. godišnjice osnutka održavat će se primjenom nove internetske komunikacijske platforme koja će za tu prigodu biti premijerno predstavljena”, poručuju s Tehničkog fakulteta.

„Zbog novonastalih okolnosti obilježavanje 60. godišnjice osnutka održavat će se primjenom nove internetske komunikacijske platforme koja će za tu prigodu biti premijerno predstavljena”, poručuju s Tehničkog fakulteta.

Riječki Tehnički fakultet ovog tjedna, od 9. do 13. studenog, slavi svojih 60 godina postojanja tijekom kojih je izrastao u prepoznatljivu obrazovnu instituciju koja spaja akademsku izvrsnost s inovacijama. Povodom obljetnice osnutka premijerno predstavlja svoju novu internetsku komunikacijsku platformu.

– Zbog novonastalih okolnosti obilježavanje 60. godišnjice osnutka održavat će se primjenom nove internetske komunikacijske platforme koja će za tu prigodu biti premijerno predstavljena. Na platformi posjetitelji će prisustvovati virtualnoj šetnji kroz značajne godine u povijesti Tehničkog fakulteta i čuti priče bivših studenata o tome kako je studiranje ondje obilježilo njihovu uspješnu poslovnu karijeru. Njegujući tradiciju izvrsnosti, istaknut će se i najbolji studenti u prošloj akademskoj godini – dobitnici nagrade Tehničkog fakulteta za uspjeh u studiranju. – ističu njegovi predstavnici.

Fakultet je, podsjećaju, tijekom desetljeća mijenjao svoje nazive, a danas objedinjuje djelatnost 11 zavoda, u sklopu kojih djeluju brojne katedre i laboratoriji.

– Glavni motivator rada oduvijek je bio student – kako mu ponuditi vrhunsko obrazovanje i omogućiti mu stjecanje potrebnog znanja i praktičnog iskustva kojima bi razvio kompetencije za što bolju konkurentnost na nepredvidljivom tržištu rada. – navode.

Obilježavanje ove okrugle obljetnice sljedeća je u nizu online aktivnosti Tehničkog fakulteta te je ujedno dio aktivnosti RiTeH Festa, u čijem se sklopu prošlog tjedna održao i sajam poslova – Job.fair 2020, kojim su organizatori posebno zadovoljni:

– Virtualni sajam poslova održao se od 2. do 6. studenog na internetskoj stranici Fest.riteh.hr, koju je u tjedan dana posjetilo više od 3500 posjetitelja uz više od 7000 posjeta. Ovakvom posjećenošću Job.Fair 2020 višestruko je nadmašio naša očekivanja, a zadovoljni su i poslodavci koji su izrazili zadovoljstvo nastupom i organizacijom. Uključene tvrtke još su jednom prepoznale važnost Tehničkog fakulteta u educiranju kvalitetnih kadrova, koji je kroz godine stvorio vrhunske stručnjake u području tehničkih znanosti – vizionare 21. stoljeća. Želeći maksimizirati korist ovakvih događanja, nastavit ćemo s praksom organizacije i prenošenja događanja u internetskom okruženju.

– Brojnost izlagača, iznimno dobra posjećenost virtualnih štandova  i ukupan broj ostvarenih kontakata pokazatelj su da organizacija događanja u digitalnoj sferi može biti, osim praktična, i vrlo uspješna i značajna za sve uključene, što potvrđuje i obostrano zadovoljstvo studenata i tvrtki izlagača.

Treća su i posljednja aktivnost u sklopu RiTeh festa Dani otvorenih laboratorija. U njihovu sklopu kako srednjoškolcima tako i svim drugim zainteresiranima omogućit će se virtualni 3D-dolazak na Fakultet i ulazak u laboratorije, na mjesta s prikazima eksperimenata.

– Brojna postignuća te znanje i iskustvo prikupljeno kroz godine rada dovode do novih vizija za budućnost temeljenih na pozicioniranju Tehničkog fakulteta kao središta za nova istraživanja, programe i obrazovnu izvrsnost. Odabir kvalitetnog kadra, napredna infrastruktura, praćenje trendova i uspješno provođenje međunarodnih suradnji učinilo ga je priznatim i nagrađivanim fakultetom u regiji, spremnim za uvođenje inovacija, posebice u digitalnim tehnologijama. – dodaju s Fakulteta.

Daljnje informiranje i sudjelovanje u obilježavanju ovih važnih datuma moguće je na online platformi RiTeh Festa.

FOTO: PIXABAY