LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmjena znanja i tehnologija

Sveučilište u Splitu i Trondheim Tech Port završili Izvješće o tržišnoj razmjeni u okviru Inicijative OTIMEDT

Ovo izvješće predstavlja značajan korak naprijed u povezivanju dionika plave ekonomije između Dalmacije i Trøndelaga, potičući razmjenu znanja i tehnologija te osnažujući bilateralnu suradnju koja može donijeti koristi za obje regije.

Ovo izvješće predstavlja značajan korak naprijed u povezivanju dionika plave ekonomije između Dalmacije i Trøndelaga, potičući razmjenu znanja i tehnologija te osnažujući bilateralnu suradnju koja može donijeti koristi za obje regije.

Sveučilište u Splitu, u suradnji s Trondheim Tech Portom, uspješno je završilo izradu Izvješća o tržišnoj razmjeni (Market Exchange Report) u sklopu inicijative OTIMEDT (Razmjena tehnoloških inovacija u plavoj ekonomiji između regije Dalmacije i Trøndelaga).

Primarni cilj inicijative OTIMEDT je uspostaviti bilateralnu suradnju među dionicima plave ekonomije između regije Trøndelaga u Norveškoj i Dalmacije u Hrvatskoj. 

Splitski fakultet predstavlja inovativne Erasmus+ programe, uključujući Blended Intensive Programme i primjenu AI-ja



Izvješće istražuje mogućnosti povezivanja dionika iz ovih dviju regija, temeljeno na analizama iz izvješća o dionicima ekosustava oceanske tehnologije, koje su izrađene tijekom trajanja inicijative. Osim toga, izvješće se oslanja na virtualne događaje koji su okupili hrvatske i norveške dionike u ožujku 2024. godine, kao i na događanja uživo održana u travnju 2024. godine u Splitu i lipnju 2024. godine u Trondheimu. Ovi susreti uključivali su B2B sastanke te posjete tvrtkama, organizacijama i proizvodnim pogonima u obje regije.

Pametne naočale ili alat za špijuniranje? Studenti eksperimentom otkrili mračnu stranu ove tehnologije



Izvješće pruža detaljan pregled aktivnosti povezivanja između Dalmacije i Trøndelaga te analizira mogućnosti suradnje među dionicima koji su sudjelovali u projektu. Također, donosi uvid u trenutačno stanje tržišta za obje regije, što bi moglo značajno povećati mogućnosti za buduću suradnju. Izvješće sažima najbolje prakse, tehnologije i pristupe u sektoru plave ekonomije, kao i izazove i prilike s kojima se suočavaju dionici u obje regije.

U Splitu uvedena autobusna linija namijenjena samo studentima



Inicijativa OTIMEDT financirana je iz Fonda za bilateralne odnose Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014. - 2021.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU