LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Doctor Honoris Causa

Sveučilište u Mostaru nagradilo rektora Borasa počasnim doktoratom

Rektor zagrebačkog Sveučilišta dobio počasni doktorat od strane SUM-a.

Rektor zagrebačkog Sveučilišta dobio počasni doktorat od strane SUM-a.

Rektoru Sveučilišta u Zagrebu, Damiru Borasu, u četvrtak 2. lipnja, uručeno je najviše prizanje od strane Sveučilišta u Mostaru koje se dodjeljuje uglednim javnim osobama i istaknutim znanstvenicima - Doctor Honoris Causa. 
 
VEZANO: Blaženka Divjak komentirala Borasov počasni doktorat: „Da nije istinita vijest, bila bi odlična parodija”

Rektor Boras je počasni doktorat zaslužio na temelju svog znanstvenog djelovanja, ali i izražene povezanosti s mostarskim sveučilištem i promicanjem istoga. Nagradu mu je uručio prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru, na svečanoj sjednici Senata,  piše sum.ba

- Dodjela naslova 'doctor honoris causa' meni kao rektoru Sveučilišta u Zagrebu nije samo priznanje meni osobno nego i priznanje cijelomu Sveučilištu u Zagrebu koje je u svojoj višestoljetnoj povijesti, mijenjajući imena i ustroj, nosilo i ime „Hrvatsko sveučilište“ te je bilo i ostalo, a bit će i ubuduće stožerna hrvatska nacionalna institucija u području visokoga školstva, znanosti, kulture i umjetnosti, transfera tehnologije i znanja, društvenih djelatnosti i čuvar hrvatskoga nacionalnog identiteta, čuvar hrvatskoga jezika i čuvar europskih vrijednosti. Danas se, stoga, osjećam ispunjeno i sretno, nadajući se da sam kao profesor, nastavnik i znanstvenik, kao rektor i dekan, ali i kao prijatelj Sveučilišta u Mostaru, svoju misiju dobrim dijelom i ostvario - istaknuo je rektor Boras prilikom uručenja priznanja. 

Stručno povjerenstvo, koje je imenovano za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnoga doktorata Sveučilišta u Mostaru, činili su prof. dr. sc. Ivica Musić, predsjednik Povjerenstva, te članovi prof. dr. sc. Marin Milković, prof. dr. sc. Marko Odak, prof. dr. sc. Jadranka Lasić Lazić te prof. dr. sc. Iko Skoko.

- Posebno je važno istaknuti iskrenu privrženost prof. dr. sc. Damira Borasa Sveučilištu u Mostaru. Ne samo kao znanstvenik i kao nastavnik nego i kao utjecajna osoba u Republici Hrvatskoj u svojim je javnim nastupima uvijek ukazivao i ukazuje na prevažnu ulogu koju Sveučilište u Mostaru ima za opstanak hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini te jasno i nedvosmisleno pozivao i poziva sve političke i ine čimbenike da mostarskomu sveučilištu pruže svekoliku pomoć i ne prestanu skrbiti o njemu -  istaknuo je predsjednik Povjerenstva dekan Filozofskoga fakulteta prof. dr. Ivica Musić.


 
FOTO: STUDENTSKI.HR