LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetsko priznanje

Sveučilište u Dubrovniku prvi put na prestižnim svjetskim ljestvicama akademske izvrsnosti

Na QS World University Rankingsu Sveučilište u Dubrovniku našlo se u skupini od 250. do 300. mjesta, a na ljestvici U-Multirank pozicioniralo se kao 616.

Na QS World University Rankingsu Sveučilište u Dubrovniku našlo se u skupini od 250. do 300. mjesta, a na ljestvici U-Multirank pozicioniralo se kao 616.

Sa Sveučilišta u Dubrovniku javljaju da je ono prvi put uvršteno na jednu od prestižnih rang-ljestvica akademske kvalitete svjetskih sveučilišta QS World University Rankings te na međunarodnu ljestvicu U-Multirank.

Na QS World University Rankingsu u regiji Emerging Europe and Central Asia našlo se u skupini od 250. do 300. mjesta.

– Ova ljestvica prepoznala je ono u čemu smo najjači – visoku kvalitetu istraživačkog rada, pa smo tako prema kriteriju citiranosti naših istraživanja na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Sveučilišta u Zagrebu. QS je inače jedna od tri najpoznatije svjetske ljestvice akademske izvrsnosti na koju je iz Hrvatske uvršteno svega šest visokoobrazovnih institucija. – poručuju sa Sveučilišta.

Na 616. je mjestu od 748 EU visokoobrazovnih institucija obuhvaćenih rangiranjem za međunarodnu ljestvicu U-Multirank.

– Područje u kojem smo najbolje ocijenjeni je znanstvena i studentska internacionalizacija, a upravo je UNIDU već godinama među predvodnicima u internacionalizaciji nastavnog procesa u Hrvatskoj. Također, samo u 2019. zabilježen je rast publikacija u najjačim svjetskim znanstvenim časopisima od 150% te je ugovoreno gotovo 17 milijuna kuna međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata. – pojašnjavaju.

Iz Hrvatske je u izdanju 2020, napominju, uključeno sedam visokoobrazovnih institucija, a dubrovačko Sveučilište unutar Hrvatske pozicioniralo se na 4. mjestu – iza splitskog, zagrebačkog i riječkog.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU