LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online edukacije

Sutra počinju besplatne radionice stop-animacije

Nadolazećih dana održat će se deset radionica stop-animacije. Planirane su na Zoomu i besplatne su, ali se budući sudionici trebaju prethodno prijaviti.

Nadolazećih dana održat će se deset radionica stop-animacije. Planirane su na Zoomu i besplatne su, ali se budući sudionici trebaju prethodno prijaviti.

Krajem siječnja i u veljači održat će se online radionice pod nazivom Sinergija izoliranih točkica: umjetnost pokreta kroz stop-animaciju. Namijenjene su nastavnicima i odgojiteljima, djeci starijoj od šest godina i mladima, kojima organizatorice žele pokazati da mogu i dalje interaktivno surađivati, bez obzira na izoliranost zbog epidemiološke situacije.

Program se sastoji od tri ciklusa radionica. Vode ih organizatorice – Lea Vidaković i Katrin Novaković.

Prvi ciklus je namijenjen nastavnicima i odgajateljima koji žele na kreativan način unaprijediti svoje satove te žele učenike naučiti umjetnosti pokreta kroz stop-animaciju, a održat će se 19. i 21. siječnja od 18 do 21 sat na platformi Zoom. Za sudjelovanje u radionici nije potrebno prethodno znanje, a svi će sudionici koristiti tehničku opremu koja im je dostupna: mobitel ili tablet i besplatnu aplikaciju za animaciju. Od potrošnih materijala trebat će stvari za koje se pretpostavlja da ih ima svako kućanstvo, npr. novinski papir, škare, plastelin, objekti ili prirodni materijali. 

Radionice za djecu od 6 do 11 godina održavat će se, također preko Zooma, 26. siječnja te 2., 9. i 16. veljače od 18 do 20 sati. Termini radionica za djecu i mlade od 12 godina nadalje su: 28. siječnja, 4., 11. i 18. veljače od 18 do 20.30 sati.

Sudjelovanje je besplatno, no broj mjesta je ograničen, stoga je potrebno prijaviti se ispunjavanjem obrasca. Organizatorice mole buduće polaznike da se prijave samo ako mogu prisustvovati na najmanje dvije sesije. 

FOTO: PIXABAY