LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osmosatno hodočašće

Sutra kreće noćno hodočašće mladih koje će završiti svetom misom u Sinju

Mladi vjernici sutra će hodočastiti od Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do Svetišta Gospe Sinjske u Sinju.

Mladi vjernici sutra će hodočastiti od Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do Svetišta Gospe Sinjske u Sinju.

Mladi sutra imaju priliku hodočastiti od Prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do Svetišta Gospe Sinjske u Sinju, u sklopu hodočašća mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Duhovni susret započinje u Solinu u 19:30 sati sakramentom pomirenja te euharistijskim slavljem koje u 21 sat predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Nakon svete mise mladi kreću na hodočašće prema Svetištu Gospe Sinjske, a ove godine noćno hodočašće neće ići kao do sada glavnim prometnicama od Solina, Klisa, Dicma do Sinja, već će se ići, po prvi put, novom rutom tzv. Stazom Gospi Sinjskoj, koja se sastoji od sljedećih dijelova: Gospin otok u Solinu: Ulica Gašpina mlinica - Bili brig - Pleštinići - Klis Megdan; Željeznička postaja rere Klis: Klis Grlo - Dugopolje (nadvožnjak na brzoj cesti); Kapelica Gospe u Dnu Polja: hotel Katarina – Ulica sv. Mihovila, Ulica kraljice Jelene i Ulica sv. Jeronima – kapelica Gospe od Ružarija; Križice: rerom do centra Dicma;  Željeznička postaja rere Dicmo: Kukuzovac (odmorište); Kukuzovac: rerom kroz Brnaze i Svetište Gospe Sinjske.

Staza Gospi Sinjskoj je obilježena znakovima, a hodočasnike će uz policiju tj. Službu za sigurnost cestovnog prometa pratiti i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja i djelatnici hitne medicinske pomoći. Umjerenim hodočasničkim hodom iz Solina za Sinj stigne se otprilike za osam sati. Hodočasnike organizatori obavještavaju kako je sa sobom potrebno ponijeti svjetiljke, prikladnu obuću i odjeću te po mogućnosti reflektirajuće prsluke. Također, potrebno je slijediti upute policije i volontera i sve upute vezane uz bolest COVID-19. 

U nedjelju, 9. kolovoza, u 6 sati, u dvorištu samostana završava hodočasnički put s misom koju predvodi generalni vikar mons. Miroslav Vidović. 
– Sve vas pozivamo da sudjelujete na ovom tradicionalnom hodočašću u što sabranijoj molitvi, kako osobnoj tako i zajedničkoj, a poglavito u sakramentu ispovijedi i na svetim misama, kako u Solinu tako i u Sinju. Molimo svećenike ako su u mogućnosti biti u Solinu u subotu u 19:30 za ispovijed mladih hodočasnika – poručuju organizatori.
FOTO: UNSPLASH