LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna konferencija

Suosnivačica femtech start-upa, serijski poduzetnik i polarni istraživač na LEAP Summitu 2021

U nizu inspirativnih predavača, na ovogodišnjem LEAP Summitu nastupit će Urška Sršen, Ray Walia, Børge Ousland, Mark Post i Pamela Pavliscak.

U nizu inspirativnih predavača, na ovogodišnjem LEAP Summitu nastupit će Urška Sršen, Ray Walia, Børge Ousland, Mark Post i Pamela Pavliscak.

LEAP Summit i ove godine dovodi predavače iz svih dijelova Europe i svijeta. Njegovo 6. izdanje održat će se 14. i 15. svibnja 2021. u CineStaru u Zagrebu. Organizatori planiraju četiri paralelne pozornice s temama vezanim uz poduzetništvo, ekologiju i održivi razvoj, digitalizaciju i digitalne vještine te inspirativne priče. 

Na ovogodišnjim LEAP pozornicama nastupit će Urška Sršen, suosnivačica i direktorica Bellabeata, Silicon Valley femtech startupa.
– Njen tim stoji iza Leafa – jednog od prvih wellness gadgeta dizajniranog posebno za žene čija se prodaja proteklih godina broji u stotinama tisuća. – ističu iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije koji organizira ovu međunarodnu konferenciju.
Stiže i Ray Walia, serijski poduzetnik s više od 20 godina iskustva u industrijama zabave i tehnologije.
– Osnivač je tvrtke Launch Ventures koja upravlja mrežom privatnih inkubatora, inovacijskih laboratorija i investicijskih fondova. Projektom Launch Academy inkubirao je više od 6000 poduzetnika i prikupio preko milijardu dolara financiranja. – dodaju organizatori.
Najavljuju i gostovanje Norvežanina Børgea Ouslanda, jednog od vodećih polarnih istraživača našeg doba:
– Samostalno je obavio brojne ekspedicije na Južni i Sjeverni pol te prešao Antarktiku i Arktik od obale do obale.
Ugostit će i doktora medicine Marka Posta za kojeg kažu da je jedan od vodećih vizionara i inovatora u prehrambenoj revoluciji. 
– Polje njegovog istraživanja je inženjering tkiva te je zaslužan za razvoj kultivirane govedine iz matičnih stanica koštanog mišića goveda. U kolovozu 2013. predstavio je prvi hamburger na svijetu iz govedine proizvedene u laboratoriju. – navode.
Izdvajaju i Pamelu Pavliscak koja svoj rad fokusira na utjecaj tehnologije na naše odnose i osjećaje te je kroz godine radila s brojnim multinacionalnim kompanijama poput Googlea, IKEA-a i Virgin Atlantica.

LEAP Summit održava se pod generalnim pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Sudjelovanje je potpuno besplatno, ali je broj mjesta ograničen, stoga je potrebno prijaviti se na službenim stranicama, gdje su objavljene i dodatne informacije. Dio programa konferencije i ove će godine biti dostupan na web-streamu
FOTO: HUKI