LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Alkoholna opasnost s društvenih mreža

Suluda tinejdžerska igra stigla u Hrvatsku

Internetska igra izazova u ispijanju alkohola uzela je već pet života, a uznemirujući trend širi se svijetom.

Internetska igra izazova u ispijanju alkohola uzela je već pet života, a uznemirujući trend širi se svijetom.

Svjetskim društvenim mrežama zadnjih nekoliko mjeseci širi se opasna tinejdžerska igra pod nazivom „Neknominate”. Radi se o igri izazova čije je jedino pravilo da izazvana osoba mora popiti neko alkoholno piće, najčešće pivo, to snimiti i postaviti na internet. Zatim ta osoba nominira sljedeće tri da naprave isto i igra se brzo širi. Ako nominirani prihvati izazov, svoj zadatak mora obaviti u roku od 24 sata.

Velika opasnost ove igre je u činjenici da obično ispijanje pića natjecateljima nije dovoljno cool. Stoga nastoje smisliti što ekstremnije situacije za ispijanje pića, primjerice dok stoje na rubu provalije, hodaju po balkonskoj ogradi ili voze motor. Može se čak pronaći i video genijalca koji alkohol pije iz zahodske školjke. Neki od njih junače se i ispijanjem većih količina žestokih pića. Vjeruje se da je u svijetu već pet osoba poginulo izvodeći svoj performans u okviru „Neknominatea”. Svih pet slučajeva zabilježeno je u Velikoj Britaniji u kojoj je igra najpopularnija, a sve su žrtve mladi ljudi. Svi su umrli zbog brzog ispijanja većih količina žestokog alkohola.

Prema pisanju portala dnevnik.hr, igra je stigla i u Hrvatsku, pojavila se snimka mlade Hrvatice koja ispija pivo naiskap. Stručnjaci se slažu da je riječ o vrlo opasnom trendu jer mladi žele biti prihvaćeni i popularni pa se zbog toga odlučuju za svakakve gluposti. Najgore od svega je što živote riskiraju za jedan „like”.