LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška mladima

Sudionici iskazuju zadovoljstvo Coca-Colinim programom; u tijeku prijave za nove edukacije

– Konkurencija je pri traženju posla velika i svi pokušavamo pronaći nešto u svojim vještinama i znanjima što nas izdvaja od drugih. Na ovim smo radionicama saznali i kako to učiniti. – rekla je polaznica Nataša.

– Konkurencija je pri traženju posla velika i svi pokušavamo pronaći nešto u svojim vještinama i znanjima što nas izdvaja od drugih. Na ovim smo radionicama saznali i kako to učiniti. – rekla je polaznica Nataša.

Nakon odličnih reakcija polaznika na prvim radionicama u Zagrebu, a zatim i u Splitu, Zadru i Dubrovniku, trodnevne radionice obrazovnoga programa Coca-Colina podrška mladima  treći put su se, od 16. do 18. svibnja, održale u hrvatskome glavnom gradu. U prostorima Visokoga učilišta Algebra mladi su Zagrepčani imali prigodu usvajati životne i poslovne vještine, koje im najčešće nedostaju pri ulasku na tržište rada.

Nakon radionica polaznicima su uručene potvrde o uspješnome završetku programa, koje su u prošlogodišnjem ciklusu radionica pomogle čak 30% mladih polaznika u pronalasku zaposlenja. Također će životopisi polaznika ostati u bazi Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, ujedno partnera projekta. Uz stručnjake Grupe Selectio, s vještinama i znanjima koje traže poslodavci na tržištu rada, polaznike je upoznala i Martina Batalija, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u administrativnim odjelima Coca-Cole HBC Adria i mentorica na radionicama.

– Drago mi je što prema reakcijama polaznika vidim kako su prepoznali ovaj program i namjeru Coca-Cole HBC Hrvatska da pomogne u rješavanju jednoga od najvećih problema našega društva – nezaposlenosti mladih. Mi smo mentori dali sve od sebe kako bismo unaprijedili vještine i znanja mladih ljudi radi povećanja njihove zapošljivosti. Vjerujem kako će im upravo predanost, polet i želja koju su pokazali na radionicama, u kombinaciji sa znanjima koja smo im prenijeli, najviše pomoći u budućnosti, osobito u razgovorima s mogućim poslodavcima. – istaknula je Batalija.

Prošle je godine 250 mladih bilo uključeno u radionice u četirima gradovima, a s namjerom da se što većem broju mladih omogući dodatno obrazovanje, program Coca-Colina podrška mladima ove će godine obuhvatiti ukupno 1000 polaznika i održati se u gradovima diljem Hrvatske. Među njima je u zagrebačkome ciklusu radionica bila i polaznica Nataša Lučić.

– Konkurencija je pri traženju posla velika i svi pokušavamo pronaći nešto u svojim vještinama i znanjima što nas izdvaja od drugih. Na ovim smo radionicama saznali i kako to učiniti. Osobno iskoristim svaku priliku za dodatnu izobrazbu i zbilja je pohvalno što su Coca-Coline radionice, koje održavaju vrhunski predavači i mentori, besplatne. To pokazuje da tvrtka doista razumije trenutačni položaj mladih. Nakon radionica ću svakako unijeti nekoliko novih podataka u svoj životopis, dodatno promisliti o načinu na koji sam se dosad predstavljala, a zatim i znatno sigurnija nastupiti pred mogućim poslodavcima. – rekla je Nataša.

Tijekom prvoga dana programa polaznici su stjecali znanja iz područja životnih vještina kao što su osobni razvoj i razumijevanja sebe, komunikacija i davanje povratnih informacija te interakcija i umrežavanje, a mladima su ih prenosili Tanja Prekodravac i Kristina Popović, stručnjakinje Grupe Selectio specijalizirane za savjetovanje u području ljudskih potencijala i potrage za kadrovima. Druga su dva dana radionice bila rezervirana za poslovne vještine, odnosno teme koje uključuju financijsku pismenost, poslovno planiranje, upravljanje projektima te prodajne i pregovaračke vještine, o kojima su govorili iskusni predavači dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, Darijo Krešić, Vesna Vrga Perović i Romeo Jerčić.

S obzirom na to da se u Zagrebu i dalje traži mjesto više za radionice besplatnoga obrazovnog programa Coca-Colina podrška mladima, radionice će biti održane četvrti put od 23. do 25. svibnja. Svi zainteresirani mladi koji zadovoljavaju formalne kriterije još se mogu prijaviti za radionice na mrežnm stranicama projekta.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI