LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komunikacijski trening

Subotnja špica na Cvjetnome trgu postala govornica

– Bez obzira na naše zanimanje, svi barem jednom u životu moramo javno govoriti – bilo da želimo predstaviti poslovnu ideju ili održati zdravicu na vjenčanju. – istaknula je Tena Žganec.

– Bez obzira na naše zanimanje, svi barem jednom u životu moramo javno govoriti – bilo da želimo predstaviti poslovnu ideju ili održati zdravicu na vjenčanju. – istaknula je Tena Žganec.

Ove je subote, 27. siječnja, na Cvjetnom trgu održan Dan otvorene govornice u organizaciji Govorničke akademije Demosten, a u suradnji s Hotelom Academia i Konfekcijom Krapina – Kotka. Sudionici su imali priliku okušati se u javnome nastupu i održati vlastiti govor, a cilj događaja bio je upozoriti javnost na velik medijski prostor koji se ostavlja lošim komunikatorima. Teme koje su govornici iznijeli bile su slobodne, a težnje jednake – osloboditi se treme, najvećeg neprijatelja javnoga nastupa. Također, cilj je bio naučiti kako prenijeti ključnu poruku i uvidjeti da iza savršenoga javnoga nastupa stoji puno pripreme i vježbe te da je upravo edukacija ta koja čini istinskog komunikatora.

– Održati govor na javnome mjestu bilo je više nego korisno iskustvo, naročito što sam na licu mjesta dobila povratnu informaciju iskusnih govornika. Posebna motivacija bila je i odlična i korisna nagrada, dva besplatna modula Govorničke akademije Demosten. – rekla je sudionica Bernarda Jurić.

Kroz ovaj komunikacijski trening prolaznici su mogli vidjeti kako izgleda priprema i analiza govora jer je nakon svakoga govora govornicima savjete i konačnu ocjenu dao niz stručnjaka koji su ujedno i predavači Govorničke akademije Demosten.

– Bez obzira na naše zanimanje, svi barem jednom u životu moramo javno govoriti – bilo da želimo predstaviti poslovnu ideju ili održati zdravicu na vjenčanju. Koliko smo bili uspješni, najčešće i sami vidimo po reakciji publike, no rijetko smo u prigodi da nam netko objektivno kaže u čemu smo dobri, a na čemu još trebamo poraditi. Upravo je osvještavanju i unaprjeđivanju govorničkih vještina namijenjen Dan otvorene govornice. Tamo su sudionici dobili priliku javno govoriti, a da im pritom tim stručnjaka daje savjete za poboljšanje njihove izvedbe. Ovo je bila prilika da građani javno kažu što misle o temi koju su sami odabrali, ali i da nauče pokoji praktični govornički trik. – istaknula je Tena Žganec, predavačica na Govorničkoj akademiji Demosten.

Mladi, visokoobrazovani tim entuzijasta i stručnjaka iz GA Demosten ovim događajem usmjerio je pozornost javnosti na edukaciju i pripremu javnoga nastupa kojom se intenzivno bave u Akademiji gdje trenutno traju upisi i nastavljaju se kroz veljaču.  

FOTO: GOVORNIČKA AKADEMIJA DEMOSTEN