LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blok webinar

Studenti VERN’a s Hrvatskom obrtničkom komorom pripremaju edukativan program o online-poduzetništvu

– Izrazito nam je drago da kao studentska udruga možemo sudjelovati u organizaciji aktivnosti projekta ove vrste, a samim time, nadamo se, i pomoći budućim mladim poduzetnicima iz redova studenata. – ističe tajnik Udruge studenata VERN'a.

– Izrazito nam je drago da kao studentska udruga možemo sudjelovati u organizaciji aktivnosti projekta ove vrste, a samim time, nadamo se, i pomoći budućim mladim poduzetnicima iz redova studenata. – ističe tajnik Udruge studenata VERN'a.

Udruga studenata VERN’a u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom organizira blok webinar na temu e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova. Održat će se na Zoomu, 8. prosinca 2020. od 16:00 do 18:00. 

– Pokretanje vlastitog posla ili proširenje postojećeg u jeku pandemije koronavirusa naprvu se doima kao lijepa ideja, a da poslovanje može biti jednostavnije, efikasnije i sigurnije za poduzetnike diljem Hrvatske zvuči kao san. Kako krizu možemo gledati kao priliku, želi istaknuti Hrvatska obrtnička komora svojim partnerskim aktivnostima u sklopu projekta Promocije poduzetništva pod sloganom Ostvari san u Hrvatskoj. Nova stranica budipoduzetnik.eu te niz online okruglih stolova – blok webinara bave se temama iz područja online-poduzetništva, posebno e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova. Mrežne stranice i okrugli stolovi bit će posebno interesantni budućim poduzetnicima iz redova studenata, mladim poduzetnicima i juniorima na tržištu rada. – ističu organizatori.

Spomenuti webinar drugi je takav događaj, a vode ga iskusni stručnjaci iz područja e-trgovine i alternativnog rješavanja sporova – Siniša Begović, MBA i Suzana Kolesar, dr. iur. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebno prethodno se prijaviti. Prijavnica je dostupna na poveznici

– Prema mnogim statistikama na razini Hrvatske, online-trgovina raste brzinom koju je gotovo nemoguće pratiti. Digitalna rješenja sve su prihvatljivija za poduzetnike, a mnogi su se okrenuli upravo mogućnostima online-svijeta. Problematika sporova, dugotrajnih parnica i birokracije poduzetnicima u Hrvatskoj već godinama predstavljaju veliki izazov, no ne treba spriječiti ulazak u poduzetničke vode. Alternativno rješavanje sporova brza je i efikasna opcija s kojom treba biti upoznat svaki poduzetnik kako bi naučio kako izbjeći dugotrajne i skupe sudske postupke. – poručuju iz Udruge studenata VERN'a.

Flip Mikić, tajnik Udruge, dodaje:

– Izrazito nam je drago da kao studentska udruga možemo sudjelovati u organizaciji aktivnosti projekta ove vrste, a samim time, nadamo se, i pomoći budućim mladim poduzetnicima iz redova studenata. COVID-19 nas je spriječio u mnogočemu, ali dao priliku za intenzivniji i brži prijenos znanja time što smo primorani koristiti dosege novih tehnologija. Teme ovih online okruglih stolova veoma su korisne za vrijeme aktualne pandemije koronavirusa, stoga pozivam sve mlade i one kojima navedene teme mogu biti od koristi na aktivno sudjelovanje u blok webinaru.

Organizatori navode i kako je svrha projekta Promocija poduzetništva stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj malih i srednjih poduzetnika. Sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) temeljem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (OPKK) 2014. – 2020. Korisnik je u projektu Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, a partneri Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca.
FOTO: PIXABAY