LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u gradu na četirima rijekama

Studenti karlovačkog veleučilišta uživat će u božićnoj čaroliji

Za razliku od prošlogodišnjih božićnih sajmova, grad Karlovac ove godine organizira prvi pravi advent koji će se po svojoj nadasve vrijednoj ponudi moći mjeriti s ostalim europskim gradovima. Širenju blagdanske euforije ulicama grada pridonijet će mnogobrojni koncerti te raznovrsna ponuda pića i slasnih delicija.

Za razliku od prošlogodišnjih božićnih sajmova, grad Karlovac ove godine organizira prvi pravi advent koji će se po svojoj nadasve vrijednoj ponudi moći mjeriti s ostalim europskim gradovima. Širenju blagdanske euforije ulicama grada pridonijet će mnogobrojni koncerti te raznovrsna ponuda pića i slasnih delicija.

Petnaestog prosinca Karlovac će na šesnaest dana postati središte božićne čarolije jer tada započinje prvi advent u ovome gradu koji će potrajati sve do 30. prosinca, a odvijat će se na prostoru oko novoizgrađenog Glazbenog paviljona na Šetalištu dr. Franje Tuđmana. Glavni je krivac za organizaciju ovog hvalevrijednog događaja udruga Izvan fokusa, a obilježit će ga bogata kulturno-umjetnička, gastronomska te trgovačka ponuda.

Advent u ovom malom gradu na četirima rijekama svakako će razveseliti brojne studente koji studiraju na karlovačkom veleučilištu, a koji zbog fakultetskih obveza veći dio prosinca provode kilometrima udaljeni od svojih kuća i obitelji. Kako bi im boravak u gradu tijekom adventskog razdoblja bio što ugodniji i veseliji, pobrinuli su se organizatori koji su za njih, ali i ostale građane pripremili bogati glazbeni program. Tako je čast da otvori prvi advent u Karlovcu pripala mladoj hrvatskoj pjevačici Antoneli Doko, a osim Antonele Karlovčane će svojim pjesmama rasplesati i grupe Meritas, Bang – Bang, Detour i Pavel te sve uspješnije pjevačice Sara Renar i Mia Dimšić.

Foto: Studentski.hr

Osim poznatih hrvatskih grupa i pjevača, na pozornici glazbenog paviljona izmjenjivat će se i brojni folklorni i plesni ansambli te glazbeni bendovi s područja grada Karlovca, dok je 26. prosinca – dan nakon Božića rezerviran za vesele komičare iz Studija Smijeha. Oni su za Karlovčane i ostale posjetitelje pripremili svoj duhoviti i zabavni Stand Up Show. Nakon puno smijeha uz stand up komičare zabava seli na gradsko klizalište Mladost gdje su organizatori, u skladu s hladnijim vremenom, odlučili organizirati disco na ledu.

Od bogate i raznolike ugostiteljske, odnosno gastronomske ponude, posjetitelje očekuju neizostavno kuhano vino, fritule, germknedle, torte i kolači, a bit će tu i tradicionalnih jela poput sarme, kiselog zelja, repe i čvaraka. Svakako još valja istaknuti i delicije kao što su gulaš od divljači u krušnim zdjelicama, rebarca u BBQ umaku te crni burger. U sklopu trgovačke ponude bit će moguće naći tradicionalne božićne ukrase s obilježjima karlovačkog nasljeđa, a svi ljubitelji dobre literature doći će na svoje jer će se na ovom uistinu jedinstvenom adventu prodavati knjige i razne karlovačke slikovnice.

Foto: Studentski.hr

Ovaj događaj uistinu predstavlja jedinstveni spoj dobre glazbe, zabave, ukusnih jela, vesele atmosfere i blagdanskog družanja koji će vam omogućiti  da doživite pravu čaroliju susreta. Stoga dođite i podržite ovaj advent u organizaciji mladih Karlovčana, a više detalja o programu možete pronaći na službenoj stranici.

FOTO: FACEBOOK