LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarnost na djelu

Studenti EFST-a i navijači Hajduka zajedničkim snagama stvaraju bazu darivatelja krvi

Tijekom svibnja, ali i kasnije, navijači Hajduka imat će mogućnost upisati se u bazu darivatelja krvi Bilog srca i tako postati dio onih koji su spremni dati dio sebe kako bi drugome pomogli. 

Tijekom svibnja, ali i kasnije, navijači Hajduka imat će mogućnost upisati se u bazu darivatelja krvi Bilog srca i tako postati dio onih koji su spremni dati dio sebe kako bi drugome pomogli. 

Veliki uspjeh prošlogodišnje suradnje Bilog srca i studenata Ekonomskog fakulteta u Splitu na oživljavanju projekta Stipendist Bilog srca bio je poticaj da se i ove godine udruže snage na rješavanju jednog od društvenih problema. Ovaj put pred sebe su postavili cilj promocije organiziranog darivanja krvi i stvaranje jedinstvene baze darivatelja među članovima i navijačima Hajduka kako bi se na taj način odgovorilo apelima medicinskih službi u situacijama kada zaliha krvi kronično nedostaje. S obzirom na to da navijači Hajduka rado uskaču u pomoć u kritičnim situacijama te da postoji dugogodišnja tradicija u sudjelovanju navijača u akcijama darivanja krvi, svi akteri uključeni u ovaj dugoročni projekt uvjereni su da rezultat ni ovaj put neće izostati.

 

Prva faza projekta naziva Tebi minuta, nekome cijeli život trajat će kroz cijeli svibanj u kojem će se promovirati brojne terenske akcije darivanja krvi i pozivati navijače da se uključe. Tijekom svibnja, ali i kasnije, navijači Hajduka imat će mogućnost upisati se u bazu darivatelja krvi Bilog srca i tako postati dio onih koji su spremni dati dio sebe kako bi drugome pomogli. 

 – Razmišljajući o temi našeg projekta učinilo nam se kako nema puno humanijih gesta od darivanja krvi. Taj potez ispunjava darivatelja jer zna da je nekome pomogao, a ne treba ni govoriti kako onome tko primi krv to spašava život. Motivirani time, pripremili smo akciju kojom će se pomoći da se u narednih mjesec dana prikupi što više doza krvi te brojne hajdukovce upisati u bazu darivatelja krvi – otkrili su motivaciju iza projekta studenti treće i pete godine Ekonomije. 

Kao jedan od ključnih partnera Bilo srce i studenti prepoznali su Crveni križ koji će svojim iskustvom i infrastrukturom olakšati provedbu projekta. 

– Čim smo čuli za inicijativu vrlo brzo smo se povezali i u njoj vidimo sjajnu priliku za animiranje velikog broja ljudi koji će po prvi put postati darivatelji krvi – rekli su iz Crvenog križa.

Svaku ljetnu sezonu potreba za krvi raste te je ovo jedan od načina kako pomoći Zavodima za transfuziju da malo mirnije dočekaju nadolazeće mjesece. 

Inovativni trening na EFST-u: transformacija poslovanja kroz Design Sprint i Problem Framing


– Pozivamo sve navijače Hajduka da i na ovaj način žive našu krilaticu prkosa moćnome i zaštite slabome te postanu darivatelji krvi. Taj potez traje jednu minutu, a može spasiti nečiji život – pozvao je navijače tajnik Bilog srca Darko Čop.

Za sve navijače Hajduka, ali i sve ostale koji žele darivati krv za početak trebaju ispuniti upitnik na poveznici te time dati podatke za hajdučku bazu darivatelja, a već u svibnju krv mogu darivati svakodnevno na Zavodima za transfuziju ili na nekoj od brojnih akcija koje se održavaju kroz svibanj. 

FOTO: PRESS