LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promocija priručnika

Striptolerancijom protiv govora mržnje

Ivan Svaguša, Janina Jarić Pavić i Danica Kliškić izdali su priručnik namijenjen povećanju interesa mladih za suzbijanje govora mržnje i razvoj multikulturalnosti. Promocije će se održati u Splitu, Kaštelima i Dubrovniku.

Ivan Svaguša, Janina Jarić Pavić i Danica Kliškić izdali su priručnik namijenjen povećanju interesa mladih za suzbijanje govora mržnje i razvoj multikulturalnosti. Promocije će se održati u Splitu, Kaštelima i Dubrovniku.

U Info zoni će se održati promocija priručnika Stripolerancija namijenjenog osobama koje rade s mladima i žele koristiti tehniku stripa u povećanju interesa mladih za teme iz područja suzbijanja govora mržnje, razvoja tolerancije i multikulturalnosti te borbe protiv nasilja nad ženama.

Splitska promocija predviđena je za 28. travnja u 11 sati. U Kaštelima će se održati 26. travnja u 15 sati u dvorcu Vitturii, a u Dubrovniku 29. travnja u 13 sati u DURA-i.

Na predstavljanju će govoriti autori akademski slikar i iskusni crtač stripova Ivan Svaguša, psihologinja Janina Jadrić Pavić te Danica Kliškić, magistra pedagogije. Priručnik na početku nudi jednostavnije vježbe i zadatke te se vremenski gradi znanje za iduća poglavlja. Za vođenje opisanih radionica nije potrebno prethodno iskustvo polaznika i edukatora.

Kroz priručnik je detaljno opisan koncept koji je Info zona prethodnih šest godina uspješno primjenjivala u području prevencije ovisnosti mladih. Grupa  Pompidou Vijeća Europe, međuvladina organizacija za suradnju u borbi protiv zlouporabe i krijumčarenja droge, 2014. godine nagradila ga je Europskom nagradom za prevenciju zloupotrebe droga u konkurenciji još 56 prijavljenih projekata.

Priručnik je realiziran kroz projekt Stripolerancija - metoda učenja o toleranciji kroz tehniku stripa koji je s još samo dva projekta odabran za financiranje u jakoj konkurenciji projekata prijavljenih na natječaj u okviru Fondova Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške, koji provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Uz izradu priručnika, projekt je uključivao i višemjesečnu radionicu stripa, izložbu radova i izradu promotivnih i edukativnih materijala.

FOTO: INFO ZONA