LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Stekni znanja iz ekonomske analize i regionalnog razvoja na ljetnoj školi u Splitu

Prisutni će imati priliku aktivno sudjelovati u diskusijama, radionicama i grupnim aktivnostima, koje će im pomoći da razviju svoje vještine i znanja u području ekonomske analize i regionalnog razvoja.

Prisutni će imati priliku aktivno sudjelovati u diskusijama, radionicama i grupnim aktivnostima, koje će im pomoći da razviju svoje vještine i znanja u području ekonomske analize i regionalnog razvoja.

Ovog je tjedna započeo treći ciklus međunarodne ljetne škole u Splitu pod nazivom FEBT Split Summer School. Ljetna škola Fakulteta ekonomije, poslovanja i turizma (Faculty of Economics, Business and Tourism – FEBT) Sveučilišta u Splitu ima bogatu povijest poticanja znanja i suradnje te kontinuirano nastoji pružiti dinamično i intelektualno stimulativno okruženje, potičući međunarodnu suradnju i pripremajući sudionike za izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Sve je započelo 2018. godine s ljetnom školom naziva Smart and Intelligent Cities. Taj je inovativni događaj pružio sudionicima jedinstvenu priliku da istraže izazove s kojima se suvremeni gradovi suočavaju te istraže učinkovitija rješenja u suvremenom urbanom razvoju. Uspjeh prvog izdanja postavio je temelje za niz obogaćujućih i raznovrsnih akademskih iskustava.

Danas se održava Hrvatska ekonomska olimpijada, sudjeluju škole iz cijele Hrvatske



Ova je ljetna škola svake godine napredovala uvodeći nove relevantne teme te istaknute akademske i industrijske stručnjake, koji donose svoje znanje te sudionicima osigurava najsuvremenije uvide i napretke u područjima ekonomije, poslovanja i turizma. Ovotjedni program, u razdoblju od 1. srpnja do 5. srpnja 2024. godine, nosi pet zanimljivih modula, koji će pokriti različite aspekte ekonomije, poslovanja i regionalnih znanosti:

  • Short-Term Rentals In A Touristic Cityscape: Opportunities And Challenges;
  • Regional Development in Post-Crisis and Post-Globalized World;
  • Regional Policy – Reality Check and Perspective;
  • Advanced Research Methods in Regional Science;
  • Informality in the Global South and Beyond: Qualitative and Quantitative Research of Informal Economies.

Svaki od navedenih modula nudi dublji uvid u ključne teme suvremenih ekonomskih i regionalnih izazova, pružajući sudionicima priliku da steknu nove perspektive i znanja od vrhunskih predavača i stručnjaka iz cijelog svijeta. Prisutni će imati priliku aktivno sudjelovati u diskusijama, radionicama i grupnim aktivnostima, koje će im pomoći da razviju svoje vještine i znanja u području ekonomske analize i regionalnog razvoja.

Hrvatska ove godine ponovno nastupa na Međunarodnoj ekonomskoj olimpijadi



Postupak prijave se provodi online i uključuje nekoliko koraka, koji uključuju popunjavanje prijavnog obrasca te dostavu potrebnih dokumenata, poput kopije važeće putovnice i kopije najviše kvalifikacije ili transkripta najnovije godine studija. Također, vrijeme podnošenja prijava utječe na visinu kotizacije, pa se savjetuje što ranija prijava radi ostvarivanja povoljnijih uvjeta.

Veliki odaziv škola za treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce


Za više informacija o događaju i prijavama saznajte na službenoj stranici međunarodne ljetne škole, na sljedećoj poveznici.
IZVOR: FEBT SUMMER SCHOOL
FOTO: UNSPLASH