LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Angažman Sveučilišta u Splitu

Splitsko sveučilište pomaže Hrvatima u borbi protiv koronavirusa; pokrenute dvije inicijative

Rektor Sveučilišta u Splitu pokazao je kako Sveučilište doprinosi kvaliteti života za vrijeme koronavirusa.

Rektor Sveučilišta u Splitu pokazao je kako Sveučilište doprinosi kvaliteti života za vrijeme koronavirusa.

Na konferenciji održanoj 25. ožujka sudjelovao je i rektor splitskog sveučilišta Dragan Ljutić koji je objasnio na koji je način Sveučilište uključeno u cijelu situaciju s aktualnom pandemijom. 
Vezano: Od premještanja fakulteta do novog doma – splitski rektor ima brojne planove
Postoje dvije inicijative, a prva od njih podrazumijeva pomaganje lokalnoj zajednici i državi, a ta je inicijativa pokrenuta od ravnateljstva Studentskog centra u Splitu, točnije od Ivana Žižića i njegovih kolega. Oni su omogućili da Studentski centar svakodnevno dostavi preko 7000 obroka onima koji si to trenutno ne mogu priuštiti. Izjavio je kako ne žele da netko ostane bez adekvatne prehrane, a objasnio je i o čemu je riječ u drugoj inicijativi, čiji je pokretač student:

– S druge strane, inicijativa našeg studenta Slavena Damjanovića bila je od prije koji dan da se, kao osobna zaštita prvenstveno zdravstvenih djelatnika, ali i policije i vojske te svih onih koji dolaze na prvu crtu obrane, napravi prozirni zaštitni vizir. Svakodnevnim radom na 3D printerima napravio se određen broj maski. –  rekao je rektor Ljutić dodajući kako iza svega stoji Hrvatski studentski zbor. 


Vezano: Student FESB-a briljantnom inicijativom pomogao KBC-u Split; HSZ preuzeo koordinaciju na području cijele Hrvatske


Studentova inicijativa pokrenula se po cijeloj državi, pa kako je tada rektor izjavio, oko 250 pisača tiskaju maske potrebne cijelom društvu.
FOTO: PIXABAY