LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanemarivanje djeteta

Šokantan slučaj zgrozio i liječnike: Zagrepčanka na porod stigla u teško alkoholiziranom stanju

Po dolasku na svijet, pregledom genetičara, utvrđeno je da fenotip djevojčice odgovara fetalnom alkoholnom sindromu.

Po dolasku na svijet, pregledom genetičara, utvrđeno je da fenotip djevojčice odgovara fetalnom alkoholnom sindromu.

Ono što je teško i zamisliti, doživjeli su liječnici jedne zagrebačke bolnice. 25-godišnjoj Zagrepčanki, trenutno majci dvoje djece, netom prije poroda, izmjerena je velika količina alkohola u krvi. Konkretno, nalaz je pokazao da se u krvi porodilje nalazi 2,25 promila alkohola.

Po dolasku na svijet, pregledom genetičara, utvrđeno je da fenotip djevojčice odgovara fetalnom alkoholnom sindromu. Curicu su po rođenju hranili na sondu, a s odmakom vremena paralelno s konstantnim svađama sa suprugom, 25-godišnjakinja se o higijeni djeteta nije dovoljno brinula, čime je povećala rizik da se dijete zarazi i Covidom-19, piše Jutarnji list.

Općinski sud u Zagrebu izuzeo je dijete iz obiteljskog doma, dok su iz Centra za socijalnu skrb majci izrekli mjere stručne pomoći i potpore. S obzirom da nije došlo do nikakvog napretka, CSS je trajno odvojio djevojčicu od majke. Osim curice, 25-godišnjakinja ima i sina kojeg je također teško zanemarivala. Uz alkohol, učestalo je koristila Subutex te amfetamine, a brigu o sinu prepuštala je svojoj majci. Dječak je prilikom terenskih provjera zatečen u prljavoj odjeći i ispovraćan po sebi.

No, niti tu nije kraj ove šokantne priče. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu tereti 25-godišnjakinju da je, uz pomoć nepoznatog muškarca, preplavila psihijatrijske nalaze tako što je utvrđene prisutnosti opojnih sredstava prikazala negativnima. 

Ja sam malog hranila i nije bio zanemaren već samo musav. A što se tiče supruga, kad je curica oduzeta, mi smo se tukli pa je došla policija i socijalna. Redovito odlazim u posjete djeci, nosim slatkiše. Igram se s njima. Alkohol sam konzumirala kad i suprug, ispred zgrade, nekoliko puta tjedno. Dok nismo radili, pomagao nam je očuh i imala sam porodiljnu naknadu. Krenula sam na liječenje i skroz se izliječila, a kad me uhvatila želja, znala sam uzeti samo komadić Subutexa i to je to. O meni trenutno brinu mama i dečko koji se vodi kao otac moga sina - rekla je ova Zagrepčanka, pište Jutarnji list.

FOTO: PIXABAY