LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potvrdio rektor

Smijenjen dekan Medicinskog fakulteta u Puli nakon istupa u kojima je širio dezinformacije o štetnosti cijepljenja

Nakon brojnih istupa u kojima je širio dezinformacije o štetnosti cijepljenja, smijenjen je dosadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić.

Nakon brojnih istupa u kojima je širio dezinformacije o štetnosti cijepljenja, smijenjen je dosadašnji dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić.

Krešimir Pavelić, kontroverzni dekan Medicinskog fakulteta u Puli na kojem, podsjetimo, studij medicine još uvijek nije dobio dozvolu za rad, u utorak je ujutro smijenjen. Naime, kako je za Slobodnu Dalmaciju potvrdio rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Krešimir Pavelić smijenjen je zbog svojih čestih istupa u javnosti kojima neutemeljeno govori o štetnosti cjepiva. 

– Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa mada ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području. – rekao je Barbieri za Slobodnu Dalmaciju.

Ovih je dana Krešimir Pavelić ponovno govorio o štetnosti cjepiva na okruglom stolu o koronavirusu, a posebno se osvrnuo na štetnost cjepiva za mlade. Ipak, njegove tvrdnje pokazale su se manipulativnima i netočnima, a detaljnu je analizu njegovih izjava proveo Faktograf.

Kako će se razvijati situaciju na Medicinskom fakultetu u Puli, hoće li od Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj Republike Hrvatske  dobiti dozvolu za rad za studij medicine te tko će biti novi dekan Medicinskog fakulteta ostaje nam vidjeti.