LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus

Školarci se u rujnu vraćaju u školske klupe – Škola na Trećem nije u prvom planu

Iako škole još nisu dobile službeni dopis ministarstva znanosti i obrazovanja o nastavi najesen, neke su škole počele s planovima kojima će moći provoditi epidemiološke mjere.

Iako škole još nisu dobile službeni dopis ministarstva znanosti i obrazovanja o nastavi najesen, neke su škole počele s planovima kojima će moći provoditi epidemiološke mjere.

Od 7. rujna vjerojatno više neće biti Škole na Trećem, emisije na RTL-ovom programu kojom su školarci pohađali nastavu na daljinu tijekom koronavirusa jer će se školarci vraćati u klupe, piše Novi list

Kako Novi list doznaje od Ministarstva znanosti i obrazovanja, većina će učenika sudjelovati u nastavi u učionicama, osim iznimni slučajevi za koje će biti osigurana alternativna online nastava. Ministarstvo još nije poslalo službeni dopis školama, ali neke škole već imaju okviran plan kako bi mogli osigurati potrebnu fizičku distancu onda kada se svi učenici vrate u školske klupe, a tu je zapravo riječ o uvođenju dvosmjenskog umjesto jednosmjenskog rada, kao što bi mogao biti slučaj u riječkoj Osnovnoj školi Srdoči.
– Svaka škola je specifična. Mi smo imali tu sreću da imamo puno prostora i mogli smo organizirati nastavu nižih razreda tako da je svaki uzrast boravio na svom katu. Takav socijalni razmak u jednoj smjeni s gotovo 800 učenika ne možemo postići od jeseni. Kao jedna od mogućnosti nameće se dvosmjenski rad, ali to treba usuglasiti s Vijećem roditelja, Školskim odborom, osnivačem i ministarstvom. Na svoju ruku ništa ne možemo poduzimati. Trenutačno to vidim kao jedini način smanjenja gužve u školama. Međutim, mi si na sreću možemo to priuštiti, a ostaje pitanje što će one škole koje već rade u dvije smjene i koje su prenapučene. Male škole, s 200 do 300 učenika, elegantno mogu riješiti problem organizacije nastave za sve učenike uz distancu, a kod škola s puno većim brojem učenika, to će biti puno teže – rekao je ravnatelj Ivan Vukić za Novi list.
FOTO: PIXABAY