LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nextbike sustav javnih bicikala

„Sjedni i vozi“ revolucija, omiljena među studentima, u 20 gradova poklanja popuste za svoj 5. rođendan

– Od pilot-projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše! – istaknuli su osnivači nextbikea.

– Od pilot-projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše! – istaknuli su osnivači nextbikea.

U samo pet godina nextbike sustav javnih bicikala osvojio je 17 gradova u Hrvatskoj i 3 grada u susjednoj Bosni i Hercegovini. Do ljeta moći ćemo ga koristiti u Jastrebarskom te na potezu između Drniša i Nacionalnog parka Krka, najavljuju pokretači projekta. Hrvatska je treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi, odmah nakon Njemačke i Poljske, a Zagreb, Poreč, Sarajevo i Banjaluka najuspješniji su u regiji. U Hrvatskoj i BiH broji više od 30 000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika, što može potvrditi svatko tko biciklom ide na posao ili fakultet. Sljedeći korak je iskorak u ostale zemlje u regiji.

– Misija nam je prije pet godina bila uvođenje sustava javnih bicikala u javni gradski prijevoz po uzoru na velike svjetske metropole. Taj smo cilj ostvarili, a vizija nam je do 2020. godine integracija svih pružatelja usluga javnog prijevoza putem jedinstvene mobilne platforme. Od pilot-projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše! – bile su uvodne riječi pokretača projekta Krešimira Dvorskog i Ante Gustina na konferenciji za medije održanoj 15. svibnja u Boćarskom domu u Zagrebu.

Donedavno alternativa, danas mainstream

Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog iskustva. Čak 30 000 registriranih korisnika u regiji, uz otvaranje novih stanica u postojećim i novim gradovima, uskoro će postati kritična masa u kreiranju svijesti cijele javnosti. Razlozi se nameću sami: održiva mobilnost, porast ekološke osviještenosti građana, korištenje javnih bicikala, carsharing i slične usluge konačno postaju mainstream. Nije više toliko fora paliti automobil od kuće do kafića. Vožnja bicikla podiže razinu endorfina, smanjuje stres, a brojne su ljubavi također rođene na dva kotača.

Podrška projektu

Projekt su pozdravili Darinka Jug, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Tena Šarić iz Sindikata biciklista, Ahmed Ćerimović iz nextbike BiH te poznati stand-up komičar Goran Vugrinec Goc koji je i sam korisnik sustava. Društveno odgovorne tvrtke nextbike partneri su već nekoliko godina, a među njima se ističu Valamar kao stopostotni investitor u Poreč Bike Share powered by nextbike, INA Industrija nafte d.d. kao generalni pokrovitelj sustava javnih bicikala u Vukovaru, Jadranski naftovod d.d. kao sponzor članarina za zagrebačke studente, Atlantic grupa s Cedevita oglašavanjem na biciklima, Addiko banka kao sponzor nove stanice City Plaza u Zagrebu, Javna ustanova Nacionalni park Krka kao sponzor u Zadru, Arena centar i Point centar koji su osigurali da njihovi kupci nextbike bicikle mogu parkirati ispred šoping-centara te brojne druge tvrtke i organizacije civilnog društva koje su prepoznale sve dobrobiti projekta za naše gradove i općine.

Foto: nextbike

Kako se koristi nextbike i koje pogodnosti donosi novi cjenik?

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 150 gradova u svijetu! Za turiste tu je sedmodnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna.

Nextbike rođendanski poklon za sve korisnike

Kako bi što šira javnost prepoznala prednosti sustava javnih bicikala, nextbike od 16. do 31. svibnja svim korisnicima poklanja 50% popusta na godišnju pretplatu. Umjesto redovnih 200 kuna, tijekom ove rođendanske akcije godinu dana moći ćete voziti za samo 100 kuna. Dodatna je motivacija za početak vožnje biciklom i predivno proljetno vrijeme. Sve što je potrebno jest poslati svoje ime, prezime i broj mobitela na info@nextbike.hr najkasnije do 31. svibnja.

Sustav javnih bicikala d.o.o.

Ova mikro startup tvrtka niže priznanja za svoj rad. Studenti četiri godine zaredom Sustav javnih bicikala smatraju najboljom malom tvrtkom po društveno odgovornom ponašanju i ekologiji. Sustav javnih bicikala proglašen je i najboljim startupom zelenog gospodarstva 2014. godine i nositelj je prestižnog Green Mark certifikata za izvrsnost. Dvostruki je dobitnik DM Green City nagrade za poseban doprinos zaštiti okoliša. Ministarstvo poduzetništva nagradilo ga je bespovratnom potporom za proširenje mreže stanica s javnim biciklima i čest je gost poslovnih skupova fokusiranih na društveno odgovorno poduzetništvo, zelene tehnologije i zaštitu okoliša. Pisma podrške tvrtki Sustav javnih bicikala upućena su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske, Savjeta za zelenu gradnju, Turističke zajednice Grada Zagreba, Hrvatske turističke zajednice, biciklističkih udruga te drugih uglednih institucija, udruga i tvrtki. godine 2014. i 2016. pripala joj je nagrada Hrvatske udruge poslodavaca za brigu o okolišu, a u 2015. godini priznanje za najbolju marketinšku kampanju hrvatskog zelenog gospodarstva.