LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prevancija elektroničkog nasilja

„Siguran klik”: Produljen rok za prijavu na natječaj za najbolje literarne radove učenika

Do 5. ožujka otvorene su prijave na natječaj za najbolje dječje literarne radove u sklopu projekta „Siguran klik” koji provode CERM i Ženska soba s ciljem prevencije elektroničkog nasilja.

Do 5. ožujka otvorene su prijave na natječaj za najbolje dječje literarne radove u sklopu projekta „Siguran klik” koji provode CERM i Ženska soba s ciljem prevencije elektroničkog nasilja.

Produljen je rok za prijavu na natječaj za najbolje dječje literarne radove na temu Internet može biti ljepše mjesto koji je raspisao Centar za razvoj mladih u sklopu projekta Siguran klik. Ostaje otvoren do 5. ožujka 2021. u 23:59.

Prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola, mlađi od 18 godina, s područja cijele Hrvatske na e-adresi info@cerm.hr s naslovom maila Internet može biti ljepše mjesto. Kako bi prijava bila valjana, treba sadržavati sljedeće podatke i priloge: ime i prezime učenika/učenice, datum rođenja, adresa, naziv škole i razred koji učenik/učenica pohađa te literarni tekst maksimalne duljine od 2 kartice teksta (font: Times New Roman, prored: 1,5). 

Tri najbolja prijavljena rada, koja će odabrati projektni tim Sigurnog klika, objavit će se na portalu Studentski.hr i njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih. Njihovim autorima uručit će se i prigodne plakete. 

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provodi projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu sklopu, tijekom 12 mjeseci koliko traje, radi se na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Njegovi su glavni ciljevi pružanje podrške i savjetovanje djece i mladih s iskustvom takvog oblika nasilja, osvještavanje važnosti prevencije elektroničkog nasilja i brojnosti oblika u kojima se ono pojavljuje, poticanje na prijavljivanje, ali i educiranje roditelja o načinima na koje mogu zaštiti djecu. 
Članak je nastao u sklopu projekta Siguran klik, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: PIXABAY